Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident vascular. Cererea de despagubire a fost refuzata din cauza unor conditii preexistente.
Problema mea este ca in momentul semnarii asigurarii nu au cerut acel chestionar de sanatate care se completeaza obligatoriu in cazul asigurarilor de viata. Am mers in succursala unde a fost facut creditul si ofiterul de credite mi-a spus raspicat ca ei nu completeaza asa ceva si ca tatal meu a fost intrebat daca este sanatos si crezut pe cuvant.
Tatal meu se afla in evidentele medicului de familie cu hipertensiune din anul 2005, era bolnav cronic si lua reteta lunar pentru aceasta boala. Una din cauzele care au influentat decesul a fost hipertensiunea. Creditul a fost luat in anuil 2007 si refinantat in 2009.
Intrebarea mea este daca mergand in instanta, as avea vreo sansa de castig in situatia in care nu exista acest chestionar de sanatate la dosar? Firma de asigurari mi-a confirmat ca nu exista asa ceva pentru ca tipul de asigurare nu prevede acest lucru, desi din punct de vedere legal ei sunt obligati sa il ceara.
Intr-adevar este trecut acest lucru la conditii preexistente si va multumesc pentru faptul ca ati pus problema in acest mod. Ceea ce nu a inteles dl Nucu este faptul ca eu nu am contestat mentionarea conditiilor preexistente in contract si nici macar veridicitatea acestora, ci faptul ca tatal meu NU a semnat nicaieri ca era sanatos clinic si nici nu s-a cerut la momentul acela fisa medicala de la medicul de familie sau investigatii de specialitate. Cum s-a asigurat societatea ca potentialul client este sanatos si nu va muri din cauza unor conditii preexistente? Asta era intrebarea mea. Oricum eu am luat legatura si cu un avocat care ma va reprezenta in instanta.
Discutand de mai multe ori cu reprezentantii firmei de asigurari am fost uimita sa vad cum se contrazic in afirmatii, intr-o discutie mi s-a spus ca exista acest chestionar la dosar, intr-o alta discutie mi s-a spus ca nu exista pentru ca tipul de asigurare se incadreaza in categoria asigurarilor de grup care nu presupun completarea acestui chestionar, motiv pentru care indignarea mea este evidenta.
Doresc sa va multumesc pentru profesionalismul de care ati dat dovada in raspunsul oferit fara a jugni un om care a murit din picioare, fara sa isi doreasca acest lucru (credeti-ma ca mai avea multe de facut!!!) numindu-l "necinstit", si fara a ma jigni pe mine.
Stimata doamna ,cu parere de rau va spun ca mergeti degeaba in instanta .Nici o societate de asigurari nu este obligata sa despagubeasca un ,,deces natural ,, din cauze preexistente. Vreau sa va raspund la intrebarea :,,de ce soc. de asig. i-a facut polita? ,, .Motivul principal este faptul ca tatal dvs. putea deceda si din alte cauze dar cu siguranta tinand cont ca era relativ tanar s-a tinut cont mai mult de decesul din accident c. Sfatul meu este sa nu dati banii degeaba ptr. a merge in instanta ptr. ca nu o sa castigati.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Eu simt ca tatal meu a fost nedreptatit, drept pentru care voi incerca prin toate caile posibile sa ii fac dreptate!
Polita de asigurare
laslau
Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)