avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sexuala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sexuala

De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul a culminat cu spargerea usii apartamentului in care locuiesc, pentru ca am refuzat sa-i deschid... Ce pot face? Ma terorizeaza si ma tem ca mergand in instanta voi agrava lucrurile, pana voi ajunge la un rezultat... mi-ar prinde bine un sfat de la un avocat, dar si de la cineva care a avut o asemenea experienta, simt ca nu mai vreau sa traiesc.... #-o
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:38, 25 Ianuarie 2012

mergeti la politie.
faceti plangere pentru violare de domiciliu si probabail amenintare.
se va calma.

ar fi bine sa fiti insotita de cineva.si ar fi bine ca familia dumneavoastrasa ``aiba o discutie`` cu el
O asemenea experienta poate fi intr-adevar traumatizanta.
Incercati sa stati de vorba cu el, sa il convingeti sa inceteze cu acest comportament. Sau cu persoane care au un ascendent asupra lui.
Daca nu se poate cu vorba buna, atunci formulati plangere penala pentru violare de domiciliu.
Din pacate la noi inca nu sunt in vigoare textele care incrimineaza hartuirea.
Buna seara,

Mergeti la politie si depuneti plangere penala pentru violare de domiciliu (art. 192 CP) si distrugere (art. 217 CP).
Da, nu aveti alta varianta decat sa faceti plangere penala impotriva respectivului.
Ar fi bine sa mergeti cat mai urgent la politie.
Ar fi recomandabil sa mergeti insotita de avocat la politie pentru a putea accelera procedura in ceea ce priveste chemarea lui la audiere.
Acum cat timp s-a intamplat evenimentul cu spargerea usii?
Luati-va ca masura de precautie un spray cu piper - e ieftin 16 lei sau un aparat cu electrosocuri incepe de la 200 lei dar poate pune la pamant un agresor si folositi-le daca mai sparge usa. Daca mai apare la usa chemati imediat politia.

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. ce drepturi am în această situație? DitcovLauretiu DitcovLauretiu Buna seara! Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract. Va rog, daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)