avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrare prin efractie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrare prin efractie

Buna ,


Un domn "binevoitor" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si facut-o , mai exact a chemat un "lacatus" care a spart usa metalica si a schimbat iala apartamentului meu. (din cate stiu nu trebuia sa faca asta fara a vedea contractul de casa si personal persoana care detine acel apartament . In casa ,dupa ce am chemat eu alt lacatus ,care m-a verificat cu toate actele , pana nu a vazut tot nu a spart usa , era o hartie care spunea asa " Chitanta de mana , subsemnatul Pop Marius am schimbat butucul usii plus deblocare , total 180 ron " si s-a si semnat.

Intrebarea mea este cum pot actiona impotriva acestui extraordinar lacatus ce mi-a spart mie usa si clar lasand acea chitanta a si declarat ca el a facut-o.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 21:18, 12 Octombrie 2010
Intrebarea mea este cum pot actiona impotriva acestui extraordinar lacatus ce mi-a spart mie usa si clar lasand acea chitanta a si declarat ca el a facut-o.

Depuneti o plangere la Parchet pentru distrugere si violare de domiciliu. Atasati inscrisul pe care l-ati gasit in casa.
Ce l-a determinat pe"acel domn" sa faca acest gest ?
Domnul binevoitor , instigatorul , poate raspunde penal , alaturi de lacatus, pentru infractiunea de distrugere si, eventual, violare domiciliu.
Acum, pentru a fi antrenata raspunderea lacatusului , ar presupune ca acesta sa fi stiut ca usa nu apartine domnului binevoitor .S-ar putea ca omul sa fi fost indus in eroare. Dvs. stiti mai bine detaliile.
Trebuie sa depuneti plangere penala fie la politie fie la parchetul de pe langa judecatorie , atat lacatusului cat si celui ce l-a chemat .
"Binevoitorul" ,pe langa instigare la distrugere si violare de domiciliu , ar mai putea raspunde eventual si ptr amenintare , daca puteti proba amenintarile la adresa dvs .
Declaratia lacatusului va fi esentiala precum si declaratia celuilalt lacatus angajat de dvs ptr a va debloca intrarea in locuinta dvs .
Buna seara! Dac faptele stau asa cum le expuneti dvs. sunteti parte vatamata a unui concurs de infractiuni: amenintare, distrugere si violare de domiciliu.Formulati plangere penala si constituiti-va parte civila cu contravaloarea reparatiei usii si cereti si daune morale. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sexuala Am_i Am_i De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul ... (vezi toată discuția)
Ingradire acces in locuinta proprie mugureldobrin mugureldobrin Buna ziua. Sunt in divort cu sotia. Sunt plecat in strainatate, iar sotia mea s-a mutat cu copil la mama ei. La plecare a schimbat un \\"butuc\\" la una din ... (vezi toată discuția)
Asociatie de prop. reclamata la politie - de fapt cine raspunde de asociatii? hils hils Eterna problema cu asociatiile de proprietari care se pare ca nu exista posibilitatea de ale pune pe drumul cinstei si corectitudinii. Am citeva intrebari si ... (vezi toată discuția)