avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate?!
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate?!

buna seara,

un consilier juridic (angajat cu 2h/zi ca si cons.juridic. dar neinscris in colegiul cons. juridici), poate fi si administrator imobile? fara a fi in incompatibilitate?!
mi se pare aberant ca un economist/contabil sa poata avea ce afaceri vrea, si un amarat de cons. juridic, sa nu poata avea nici macar un castig decent.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) alte profesii autorizate sau salarizate;
d) functia si activitatea de administrator sau de lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din situatia de conflict de interese, in conditiile legii.
Unde este angajat consilierul juridic? la stat sau la privat?
Desi legea consilierilor juridici prevede starile de incompatibilitate, practic nu are cine sa se sesizeze. Asa ca poate sa faca ce doreste. Totusi, daca este bugetar, sa se abtina.
la privat. daca ar fi sa-l parasca cineva, ar putea-o face? si unde?

Dar ma intreb la ce buna toata insiruirea de mai sus, cea data de annajanette, daca oricum strict legal, cons. juridic nu mai poate face nimic altceva...nu era de ajuns alte profesii autorizate sau salarizate?!

Poate sa fie deputat sau senator, sa predea, sa scrie carti...legea 514/2003 s-a inventat mai mult pt a restrange drepturile consilierilor juridici si de a interzice societatile comerciale care acordau consultanta juridica, dar nu prea a organizat profesia... nu prea exista organe ale profesiei...nu are cine si unde sa-l parasca, sa desfasoare linistit si alta activitate.
are dreptate adutescu, faceti treaba cu incredere eu v-am dat asa o linie generala desi si eu la baza sunt jurist sa stiti ca ma ocup cu multe alte lucruri deocamdata legale:D

Alte discuții în legătură

Consilier juridic si pfa - incompatibilitate? marinelapolescu marinelapolescu Buna, Vreau si eu pareri in legatura cu incompatibilitatea consilierului juridic. Sunt angajata ca si consilier juridic la o firma cu 2 ore (doar atata vrea ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic al societatii poate fi si administratorul acesteia? Aura2 Aura2 Un consilier juridic angajat cu contract de munca poate indelini functia de administrator al unei alte societati, nu este incompatibil asa cum prevedet textul ... (vezi toată discuția)