Buna ziua! Am o fetita in varsta de 8 ani, provenita dintr-o relatie de prietenie cu un fost coleg de facultate. Tatal a refuzat sa-si recunoasca copilul fapt pt care, la cateva luni de la nastere, de gura rudelor, l-am actionat in judecata pt "stabilire paternitate". Am castigat atat la judecatorie cat si la tribunal acest proces si instanta a hotarat ca fetita sa poarte numele tatalui si a stabilit o pensie alimentara in favoarea acesteia. De atunci si pana in prezent, timp de 8 ani, am cerut de doua ori in instanta majorarea pensiei de intretinere. Intentionez sa formulez o noua actiune de majorare a pensiei alimentare, insa pana in prezent nu am schimbat certificatul de nastere al fetitei (este pe numele meu de fata iar la tata este linie). Am manifestat acest "dezinteres" tocmai datorita faptului ca tatal, timp de 8 ani nu si-a vizitat deloc fiica, si nu a contribuit la cresterea si ingrijirea acesteia decat cu suma lunara, stabilita de instanta, care i se opreste pe statul de plata.
Intrebarea mea este daca, dupa Noul Cod civil exista vreo problema ca nu am schimbat certificatul si ce trebuie sa fac in continuare. Mai pot sa depun cerere majorare pensie in aceasta situatie?
Va multumesc!
Lasand la o parte aspectul financiar care se vede ca primeaza la dv, dintr-un orgoliu [editat] pe care dv il catalogati drept ,,dezinteres'' ati oblsnuit fata cu alt nume decat cel stabilit prin lege si uite asa se apropie varsta cand va trebui sa isi faca buletinul. Ce veti face atunci?
Cererea de majorare a pensiei de intretinere trebuie insotita de copie de pe certificatul de nastere al fetei, ultima sentinta de stabilire a pensiei, copie dupa actul doveditor al calitatii dv de reprezentant legal (cartea dv de identitate).
Multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns! Doresc un raspuns mai amplu din partea dumneavoastra, prin care sa imi comunicati demersurile ce trebuie efectuate in prezent pentru indreptarea situatiei de fata .
Pensie alimentara
sarkan
Buna ziua ,am o prietena si de curand sa despartit de fostu ei barbat cu care nu a fost casatorita dar au o fetita de 4 anii inpreuna , ea doreste sa stie daca ... (vezi toată discuția)