avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Înfiinþare firmã pentru magazin de confecþii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Înfiinþare firmã pentru magazin de confecþii

Doresc să deschid un magazin de confecţii - creaţii proprii.
Vă rog să mă informaţi, cum procedez pentru înfiinţarea unui SRL şi dacă pot colabora cu croitorese care lucreză la domiciliu?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:31, 21 Octombrie 2011
In primul rand aveti nevoie de urmatoarele acte ca sa le depuneti la Registrul Comertului:
copie carte de identitate/pasaport ale asociatilor;
dovada sediului social (contract de inchiriere/subinchiriere/contract de comodat etc.);
acordul Asociatiei de proprietari ( daca stati la bloc )
acordul vecinilor;
specimen de semnatura.
Dar e recomandat sa mergeti la Registrul Comertului sa luati formularele de mai sus, sau varianta mai comoda [ link extern ] .
Dar sigur ptr restul de pasi veti fii indrumata de un referent de la Registrul Comertului.
BAFTA.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Flavius1984, utilizator
Mulţumesc!
Trebuie sa aveti in vedere ca o sa fie vorba atat de partea de productie cat si de cea de comercializare. Da. Puteti sa aveti si angajati dar sa faceti si contracte de prestari de servicii cu persoane care sa lucreze la domiciliu dar pe comenzile dumneavostra si cu materialele de la dumneavostra.
Ca obiect de activitate principal Cod CAEN 1413-fabricarea altor articole de imbracaminte si obiect secundar cu activitatile Cod CAEN 1414-fabricarea de articole de lenjerie de corp , Cod CAEN-1419- Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii n.c.a, Cod CAEN 9529-repararea articoleleor de uz personal si gospodaresc n.c.a.,Cod CAEN 4771-Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate. La punctul/punctele de lucru va autorizati aceste activitati.
Multumesc! :)
Croitoresele cu care inchei contract de prestari servicii, trebuie sa fie persoane fizice autorizate? Sau este suficient sa isi declare veniturile pe raspunderea lor?
Nu e nevoie. Oricum, dumneavostra le platiti contributiile ce va revin ca firma iar persoana in cauza merge la administratia financiara cu copie de pe contract, il inregistreaza si urmeaza pasii ce-i revin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl victoria75 victoria75 Buna ziua ! Vreau sa deschid un magazin online pentru vanzarea produselor de imbracaminte. Dar si un mic atelier pentru productia confectiilor de imbracaminte ... (vezi toată discuția)
Caen Akiramid Akiramid Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, cum sa procedez si ce coduri CAEN sa activez in SRL daca o firma de croitorie va lucra imbracaminte de dama din materialele ... (vezi toată discuția)
Codul caen 1413 si 1419 necesita diploma de specialitate ? anc4 anc4 Buna ziua doresc sa imi infiintez un pfa cu activitate principala 4791 ( comert online ), iar ca activitati secundare 4775 comert cu amanuntul al ... (vezi toată discuția)