avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpãrerea restului de doua pãrti din uscatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpãrerea restului de doua pãrti din uscatorie

Am cumpărat in 2004, 17 (din 20) părţi dintr-o uscatorie. Una fiind a mea.Celelalte 2 părţi, pe care nu am putut ca sa le cumpăr la acea vreme, erau grevate de datorii ipotecare pentru care nu am primit acceptul de instrainare din partea creditorului. Cele 17 părţi au fost consemnate (în urma unui proiect de topografie) în foaia de avere a scarii de bloc, dar nu au fost intabulate in CF. Ulterior, am facut proiect de schimbare de destinatie si de incorporare in cadrul apartamentului, obţinând pentru aceasta toate aprobarile .
Ce prevede Codul Civil pentru această situaţie imobiliară?
Cum se poate rezolva incheierea cumpararii uscatoriei?
Cel mai recent răspuns: Baboo , utilizator 19:59, 18 Octombrie 2011
Legea nr 170/16.06.2010
Prin excepţie de la dispoziţiile alin. (2) şi prin derogare de la prevederile art. 39 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea,organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, încetareadestinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu
mai multe etaje sau apartamente se poate hotărî motivat cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor.
(4) În acest caz, devin aplicabile dispoziţiile privitoare la coproprietatea obişnuită şi temporară. Cu toate acestea, înstrăinarea sau ipotecarea se poate realiza dacă există o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor.
(5) În cazurile prevăzute la alin.(3) şi (4), coproprietarii care nu au votat ori, după caz, s-au opus la înstrăinare sau ipotecare au dreptul la o despăgubire justă stabilită pe cale convenţională ori, în caz de neînţelegere, pe cale judecătorească.
(6) Constatarea încetării destinaţiei de folosinţă comună pentru aceste părţi se face prin hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor.
(7) Imobilul, respectiv partea din imobil, rezultat/ă din înstrăinare se va înscrie în cartea funciară urmând procedura cadastral-juridică reglementată la alin. (1) din prezentul articol.”
Eu, daca vedeti, am intrebat altceva. Eu am trecut de aceste chestiuni, si la vremea respectiva am obţinut o promisiune de instrainare. Pretul vinzarii uscatoriei a fost platit acum 7 ani, si s-a constituit ca fond de reparatii.
Acum, in conformitate cu noul cod civil, nu mai pot cumpara uscatoria decit daca este scoasa din indiviziune.Ea a fost scoasa la vremea aceea dar nu a fost decit notificata in CF scara.
Starea dateaza de dinainte de L230 si actualul cod civil. Actualului cod civil i se supun cele doua părti. Dar cum rezolv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea uscatorului comun din scara blocului th3dj th3dj As dori sa cumpar uscatorul de rufe din scara unui bloc si sa-l transform in garsoniera. Cum procedez? Care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie bloc mroby mroby Buna ziua, Apelez din nou la voi cu o problema. Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii. Intrebarea mea ar fi, care a ... (vezi toată discuția)
Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)