avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate pfa after-school
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate pfa after-school

Buna ziua .Eu am mai multe intrebari.Va rog sa ma ajutati.C:sorry:um se tine contabilitatea pfa la after-school?, ce registre se folosesc si de unde se pot procura ?,cum se plateste impozitul pe venit?
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 12:08, 20 Octombrie 2011
In primul rand va spun ca v-ar trebui ajutorul unui contabil daca nu stiti nimic despre obligatiile fiscale ale unei PFA(macar pentru inceput).Impozitul pe venit il achitati in conformitate cu optiunea dvs de plata la deschiderea PFA-ului(declaratia de la fisc).Pentru inregistrari va trebuie un registru de incasari si plati de 100 file inregistrat si parafat la Ad-tia Fin de care apartineti si un Registru Inventar deasemenea inregistrat si parafat.In registrul de incasari si plati operati incasarile dvs ( in ordine cronologica) pe baza facturilor emise si a chitantelor si documentele care reprezinta cheltuielile dvs specifice domeniului de activitate ca sa le puteti deduce(cititi codul fiscal sectiunea impozit pe venit PFA-uri).Urmariti informatiile cu privire la declaratiile ce trebuie depuse la fisc pt PFA in anul ce incepe si de asemenea aveti grija cu privire la obligatiile catre bugetul asigurarilor sociale ( sanatate si pensii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Neinregistrarea registrului jurnal de incasari si plati la finante ContSters42711 ContSters42711 Ce se poate intampla daca un Registru Jurnal de incasari si plati nu a fost inregistrat la Finante, cum ar trebui procedat pentru evitarea platii amenzii si ... (vezi toată discuția)
Documente pfa mohorea alexandrina mohorea alexandrina nu gasesc sa cumpar registru de incasari si plati pt.PFA. Rog cine poate sa ma indrume.Cum se completeaza? (vezi toată discuția)