Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de adeverinta de sporuri pentru pensionare. Mai am o intrebare: pentru adeverinta de sporuri, la cap. venit brut se ia venitul brut cu sau fara concediu de odihna (in lunile cand e cazul)? Multumesc.
Imi permit sa va fac o sugestie, pentru ca am vazut ca mai aveti o discutie oarecum pe aceeasi tema: nu mai emiteti adeverinte pentru perioade si venituri care sunt deja inscrise in carnetul de munca. Ii incurcati pe cei de la casa de pensii, care nu mai au cum sa stie ce trebuie sa valorifice, si de cele mai multe ori este si in defavoarea fostilor angajati.
Valorificarea veniturilor dintr-o adeverinta este exceptia. Regula este ca, pentru pensie, se valorifica perioadele si veniturile inscrise in carnetul de munca. Adeverinta trebuie sa vina in completarea carnetului de munca si sa cuprinda venituri care nu sunt inscrise in acesta, nu sa cuprinda alte venituri decat cele mentionate in carnetul de munca.
Cam in felul asta si fac adeverintele; in carnetele de munca sunt trecute o parte din sporuri sub forma de fractie, asa ca pe perioada respectiva nu dau adeverinta, dar specific lucrul asta. Multumesc!
Calcul pensie
ghepe
Imi poate elibera angajatorul o adeverinta cu veniturile lunare brute perioada 1990-200? In carnetul de munca venitul brut inregistrat este cu mult mai mic ... (vezi toată discuția)