avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

am castigat un proces de granituire in prima instanta, reclamantii au facut recurs pe care tribunalul l-a admis, a casat hotararea si a trimis spre rejudecare.
ideea e ca suprafata de teren o detin legal, TP, iar acest titlu este conform planului parcelar.Vecinul care este si reclamant a edificat gardul peste proprietatea mea sustinand aducand in sprijin o schita in care sunt trecute alte dimensiuni decat in cele din planul parcelar.
in baza a ce acte se face granituirea?
Cel mai recent răspuns: afterdark , utilizator 09:55, 20 Octombrie 2011
Va rog, ma ajuta cineva?!
E nevoie de mai multe detalii?
afterdark, scrii ca in prima instanta ai castigat...adica judecatorul a luat in considerare probatoriul administrat. Faptul ca recurentii-lor-reclamanti (am inteles gresit ca pe fond acestia au fost reclamanti?) li s-a admis recursul si pe fond a fost casata sentinta cu trimitere la rejudecare. Asta ce inseamna, sa analizezi cu mare atentie decizia din recurs si, daca constati acolo ca ceva (o dovada, marturie sau altceva!), o lipsa din cele ce am cuprins in paranteza, invocata de instanta de recurs ca motiv de admitere, casare cu trimitere, adauga la instanta de fond noi probe.
multumesc
inca nu s-a redactat sentinta tribunalului dar incerc sa gasesc motivele casarii!
este foarte mult de explicat dar am sa incerc sa o fac cat pot de scurt.da, eu au fost paratul in prima instanta, reclamantii incearca sa se granituiasca cu un vecin peste proprietatea mea, pe care o si ocupa prin amplasarea ilegala a unui gard, eu detin TP.
expertiza imi este in favoare dar aseara am analizat bine, expertul a omis sa treaca numele pe parcelele delimitate, de fapt a delimitat proprietatea mea intre celelalte 2 proiprietati, lucru corect.
judecatoarea a admis in parte , delimitand granita pe toate laturile proprietatii mele, lucru gresit pentru ca limita trebuie sa fie o linie, in plus a uitat sa se pronunte pe un capat de cerere! s- a pronuntat si pe acest capat, respingand actiunea reclamantilor spunand ca nu se invecineaza cu cei care vroiau ei, dar a facut-o cand deja se facuse recurs la prima hatarare....
o sa astept redactarea, dar sunt sigur, aproape, ca aceasta este cauza...lipsa de concret a hotararii, delimitarea si procedura!....
altfel, granituirea se face pe titluri si plan parcelar, nu pe schite de la CAP!!!
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
afterdark, utilizator
scuze, nu am mai corectat!
graba de a raspunde repede!
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
afterdark, utilizator
in plus multumesc celor ce veti raspunde si de ce nu si celorlalti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)
Recurs Madalina43 Madalina43 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis. Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)