avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere reincepere activitate- scop?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere reincepere activitate- scop?

Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru?
Cel mai recent răspuns: irene6 , utilizator 15:27, 29 August 2011
Avand in vedere ca decizia de suspendarea CIM se emite ca urmare a cererii salariatului, principiul simetriei presupune ca si decizia de incetare a suspendarii sa fie emisa in urma cererii salariatului.
Revenirea se face doar in baza cererii salariatei respective....nu este prevazut nicaieri un termen in care trebuie depusa cererea. Deci poate depune cererea azi si sa anunte ca vine de maine la munca.
Dar in cazul in care postul s-a desfiintat mai este nevoie de cerere din partea salariatei de incetare a suspendarii cim?
Si in acest caz este nevoie de ao astfel de cerere, insa la revenirea din CCC salariata/ul va primi instiintarea de preaviz sau decizia de concediere.
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu un sfat.In data de 2 septembrie, se incheie CIC,aceasta data cade in ziua de vineri.Eu doresc sa imi dau demisia de la firma la care figurez ca angajata si sa ma angajez la o alta firma.Cum trebuie sa procedez?Scriu cererea de incepere a activitatii si demisia in aceeasi zi, in 2 septembrie?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)
Inainte de terminarea ccc este obligatoriu sa anunt angajatorul ca vreau sa reiau activitatea? gorki_2012 gorki_2012 Inainte de terminarea CCC, este obligatorie anuntarea angajatorului despre intentia de a relua munca ? daca da, cu cat inainte ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Revenire la munca inainte de incetarea suspendarii ccc ionela11 ionela11 Buna ziua, mama poate reveni la munca cu o saptamana inainte de incetarea suspendarii cim pentru cresterea copilului? Ce trebuie sa faca...o cerere?...care ... (vezi toată discuția)