avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numirea temporara (dupa prelungirea cu inca 6 luni) pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numirea temporara (dupa prelungirea cu inca 6 luni) pe o functie de conducere

Buna ziua!
Avand in vedere OUG 34/2009,a fost suspendata ocuparea prin concurs a posturilor vacante din institutiile publice;
Legea cadru nr. 284/2010 alin (1) si (2) ale art. 25 da posibilitatea exercitarii cu caracter temporar a unei persoane angajate a functiei de conducere pe o perioada de maxim 6 luni sau in mod exceptional se poate prelungi cu maxim 6 luni,
Doresc sa pun urmatoarele intrebari:
1.Posibilitatea exercitarii cu caracter temporar a functiei de conducere se poate realiza si de o persoana detasata de la o alta institutie...SRL,sau trebuie sa fie o persoana din interiorul institutiei noastre???
2. Ce facem in cazul in care, o persoana din interiorul institutiei noastre a fost numita in functia de conducere timp de...6 luni cu posib. de prelungire inca 6 luni si acum in decembrie ii expira perioada de numire; revine la functia de executie pe care a avut-o inainte? Daca postul care l-a avut inainte de numire in functia de conducere a fost ocupat prin detasare de o alta persoana, cum procedam?
Mentionez ca suntem institutie publica cu PERSONAL CONTRACTUAL.

Multumesc !
1. Persoana detasata nu este angajatul institutiei dvs,ci al unitatii de unde s-a dispus detasarea.Numirea temporara pe o functie de conducere se face pt. o persoana angajata si care indeplineste conditiile cerute de respectiva fc. de conducere.

2.Inceteaza prin decizie detasarea pt. angajatul respectiv,postul redevine vacant,iar angajatul,,adica titularul de drept al postului revine pe postul de executie detinut anterior numirii temporare in fc. de conducere.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Multumesc pentru raspuns! Din cate am inteles, nu poate fi detasata (de la SRL) la institutia noastra o persoana care sa ocupe postul de sef serviciu -vacant temporar ( suspendat pe o perioada de 5 ani cu posib. de prelungire) decat, numai prin numire temporara (6 luni + 6 luni) a unui angajat din interiorul institutiei.
Daca in institutie exista angajat/angajati care indeplineste/indeplinesc conditiile pt. numirea temporara pe functia respectiva de conducere ,atunci numirea se va face dintre acestia,pe perioada legala.
La sef serviciu...nu se vrea din interior, vor sa aduca prin detasare, perioada sa fie mai mare de ...6+ 6 luni (5 ani). Este legal ?
Multumesc inca o data pt sfaturi!
Nu este legal,cine aproba detasarea in aceste conditii?Parerea mea ,ca in fapt este o modalitate de angajare fara concurs si o incercare de eludare a legii.
Incercati sa sesizati situatia ordonatorului principal de credite.(minister).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs post steopoaiev steopoaiev Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita ... (vezi toată discuția)
Angajare la institutie bugetara stelutaro stelutaro Buna ziua Doresc sa ma ajutati in doua probleme privind \\"Resursele umane-Personal\\",la o institutie bugetara( !): 1)Pe un post de conducere(Director ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)