avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutirea de penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutirea de penalitati la intretinere

Buna seara!

Va rog sa imi spuneti daca este vreo lege data in privinta scutirii de penalitati la intretinere (asociatie,energie termica,apa) in cazul in care platesc toata datoria o data.
Daca da, va rog sa imi si mentionati legea.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 21:40, 20 Octombrie 2011
Nu exista o astfel de lege!
Probabil ati auzit de anuntul facut de Finante, ca daca contribuabilii restanti insi platesc datoriile pana la finele anului, sunt scutiti de penalitati...:d
- aveti contracte individuale cu furnizorii de utilitati, pentru locuinta dv.? daca da, sigur acestia nu vor accepta scutirea.
A exista o lege dar care nu mai este valabila din iulie anul curent.
Nu exista asa ceva! datoria dvs. a comportat penalitati de la furnizori...cum ar fi ca nimeni sa nu mai plateasca intretinerea la timp, ci doar cand are bani....nu ar fi mai corect sa ne mutam in ce putem suporta ca si costuri?....;)
Domnul se refera la legea 175/2010 care scutea de la plata penlitatilor pe familiile care aveau venituri sub 1000 lei pe membru de familie. Legea respectiva nu mai este in vigoare.

Exista totusi o propunere legislativa la Senat care sa prelungeasca aceasta scutire pana in iulie 2012.www.avocatnet.ro/content/art...
ba bine ca nu! ia cititi aici:
"Art. II
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii."

Articolul respectiv face parte din Legea 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 502 din 20 iulie 2010
Ce nu face statul sa isi protejeze cetatenii?





Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
cotelino, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati minion minion Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)