avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vand societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vand societate comerciala

Daca cineva este interesat,sau rog sa ma ajute,in vanzarea societatii mele,mentionez ca sunt asociat unic,nu sunt nici un fel de datorii,nici private nici la stat,societatea detine un teren intravilan de 7200 mp (luat in concesiune pe 49 de ani)pe care se afla o Hala veche din tabla de 300 mp,racordata la curent trifazic,mai exista o fundatie pentru constructia unei cladiri de 400 mp,pentru care sunt acte la zi pentru constructie(autorizatie de constructie care expira peste 3 ani),specific locatia ,care este foarte importanta fiind la 3 km de soseaua internationala Bucuresti-Arad si la 25 km de orasul Arad.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 23:23, 20 Septembrie 2008
Care ar fi chestiunea juridică în discuţie? :O

daca se poate vinde impreuna cu terenul concesionat?sau exista o cale in care se poate vinde terenul fara a vinde societatea?
Nu puteţi vinde un teren asupra căruia societatea are doar un drept de concesiune.

Mai mult, dacă terenul face parte din patrimoniul public (de interes naţional sau local), nu aveţi dreptul (respectiv, societatea nu are dreptul) de a subconcesiona.

Evident, dreptul de concesiune fiind un drept real aflat în patrimoniul societăţii, el se păstrează indiferent de persoana sau persoanele care ar dobîndi la un moment dat calitatea de asociaţi. Deci, puteţi cesiona părţile sociale, în tot sau în parte.

Liviu S.Bordaş

Daca e atractiva locatia o sa gasiti un cumparator care o sa cumpere o parte sau toate partile sociale, dupa cum bine a spus colegul meu.
Titularul concesiunii este societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de concesiune mariaioana mariaioana avand un srl cu 2 asociati, am concesionat 2 terenuri mai precis am doua contracte de concesiune semnate de societate. In acest moment vreau sa vand ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune axainvest axainvest Buna ziua, La infiintarea unei firme am incheiat un contract de concesiune cu o alta firma pentru o hala si terenul aferent acesteia. Contractul de concesiune ... (vezi toată discuția)