avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se plateste ultima zi la un contract pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se plateste ultima zi la un contract pe durata determinata? (si implicit subventia cf lg72/2007)

Va prezint urmatorul caz: este vorba de o conventie in baza legii72/2007 ( elevi si studenti care lucreaza pe perioada vacantei si primesc 50% din val.indicatorului social ).
Intrebarea este: se plateste subventia si pentru ultima zi ?

Concret: unul din contracte stipuleaza angajarea persoanei de la 15.07 la 01.09.

Angajatorul sustine ca ii plateste ultima zi - 01.09 si sustine ca ar trebui pentru ultima zi sa primeasca subventia ... DAR oricum in REVISAL a incetat contractul de munca tot cu 01. 09.
Este corect ca ziua de 01.09 sa fie si zi platita si zi de incetare ???
Noi am apreciat ca nu se plateste subventia si nici firma nu ar fi trebuit sa plateasca......
M-ar intresa cadru legislativ.....vor justificare de ce nu li se acorda subventia
Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 21 Octombrie 2011
Cadrul legal in ceea ce priveste ce fel de zi este data incetarii nu exista ... prin urmare, ea poate fi zi lucratoare sau zi nelucratoare .. ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus

C.mun. la art.56 lit.i prevede expres ca, c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata...

Parerea mea este ca se poate ca data incetarii c.i.m. sa fie si zi platita, atata timp cat nu exista vreun text de lege care sa interzica asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal miruna82 miruna82 Buna ziua, Referitor la data incetarii contractului si data transmiterii acesteia in REVISAL, stiu ca parerile sunt impartite... dar.. data incetarii ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca pitirut pitirut Buna ziua! daca am un angajat cu contract de munca suspendat,pe 2 ani, fiind in crestere copil, iar ziua incetarii suspendarii este 05.11.2011(si e ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare cim alexandra24 alexandra24 Buna ziua,am un salariat care a facut cerere cfp cu data de 31.10 pana la 02.11.,decizia de incetare a suspendarii o voi face cu data de 03.11(prima zi ... (vezi toată discuția)