avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA persoane fizice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA persoane fizice

Buna seara,
Daca in 2008 am vandut o garsoniera, trebuie sa platesc TVA?
Garsoniera a fost cumparata in 2000. In 2008 a fost "vanduta"(n-am primit vreun ban pe ea. Am fost nevoit sa pun o suma mare pentru ca asa aveau regulile cei de la notariat).
Acum am primit o hartie pe care scrie ca trebuie sa ma prezint cu toate actele la ANAF pentru activitatea de inspectie fiscala pentru tranzactiile imobiliare efectuate in 2008.
Cel mai recent răspuns: salexim , utilizator 21:52, 28 Octombrie 2011
In 2000
A fost vandut un apartament din Timisoara.
Cu banii primiti pe acel apartament a fost cumparata o garsoniera in Bucuresti.

In 2001-2003 a fost vanduta o casa detinuta undeva la tara.

In 2008
A fost vanduta garsoniera din Bucuresti. (matusa vinde nepoatei)
Cred ca tot in 2008, a intrat in posesia unei case la tara in urma unui contract de intretinere(cred ca asa se numeste). (cei intretinuti au fost socrii)

In 2011 au fost vandut vreo 10-15mp din terenul casei de la tara.(cumparatorii terenului sunt niste rude mai indepartate.)

Cred ca astea sunt toate.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
salexim, utilizator
mergeti la anaf si ne spuneti si nou ce "dorinte" au
nu va panicati
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
50 de lei dati pe drum doar pentru incompetenta unora. Cineva din provincie nu isi poate vinde garsoniera din Bucuresti fara sa fie "o tranzactie suspecta". Cam asa stau lucrurile in rRomania noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este motivul unei inspectii fiscale ? corina dobre corina dobre Am primit la cutia postala o scrisoare prin care eram informata ca sunt obiectul unei inspectii fiscale, drept urmare trebuie sa fiu acasa la o anumita ora , ... (vezi toată discuția)
Impozit pamant la vanzare terrax terrax Salut, un prieten a cumparat un pamant acu un an si l-a trecut pe mine (adica el a platit, eu sunt in acte) si vrea sa-l vanda, o sa ma trezesc eu cu ceva ... (vezi toată discuția)
Procedura scoaterii din evidenta platitorilor tva la pers. fizice geales geales O sa va prezit in continuare situatia anormala in relatia mea si a sotiei mele cu ANAF. Pe 27.12 primesc de la ANAF recomandata cu o notificare privind ... (vezi toată discuția)