avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces castigat-recurs pierdut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces castigat-recurs pierdut

Buna seara,am si eu o nelamurire poate ma poate ajuta cineva cu cateva indrumari si sfaturi.O sa incerc sa redau situatia cat pot de clar,dar recunosc ca nu ma pricep foarte bine la elemente tehnice,daca fac ceva greseli va rog de pe acum sa ma iertati,dar sa-i dau drumul cu problema:
-in urma ordonatei de urgenta data de Boc,privind restructurarea personalului bugetar,anumiti angajatori au decis ca dupa 40 de ani de loialitate si destule sacrificii personale,au decis sa-l puna pe tatal meu pe liber,invocand anumite motive fictive si abuzand de puterea oferita de scaunul de director ,daca este nevoie de sa ofer mai multe detalii va rog sa-mi spuneti.Evident ca am fost mai mult decat deranjati de aceasta atitudine si am hotarat sa-i dam in judecata.
Am cautat avocatul,am facut dosarul,ne-am intins vre-o 8 luni si am castigat procesul partial.Am cerut repunerea in functie,reintegrarea salariala si daune morale,motivate de atacul la conduita ireprosabila mentinuta de tatal meu de-a lungul anilor.Judecatorul ne-a acordat castig de cauza pentru reintegrarea in functie,drepturi salariale,cheltuieli de judecata dar fara daune.Pana aici totul fara probleme de aici apar cateva ciudatenii cel putin din punctul meu de vedere.
Avocatul nostru ne-a atras atentia ca invinuitii,fiind institutie bugetara sunt obligati sa faca recurs si ne-a sfatuit sa mergem si noi mai departe cu recurs avertizandu-ne ca recursul este atacabil.Am hotarat sa megem pana la capat si am depus dosarul pentru recurs.De aici va rog sa-mi acordati putina atentie:
-la o luna dupa tatal meu a fost reintegrat in functie,primesc un telefon de la avocat care imi spune ca in urma unei greseli de dactilografie a fost trecut numele judecatorului gresit pe decizie si ca s-a dispus rejudecarea cazului.Evident am intrebat ce se intampla cu recursul in cazul acesta,mi s-a raspuns ca se merge inainte pentru ca rejudecarea poate dura ceva timp.
-dupa ce au trecut 5 luni de la repunerea in functie si intre timp au fost 3 infatisari la tribunal,la care nu am participat pentru ca avocatul ne-a spus ca este vorba despre niste detalii tehnice,primim un telefon de la avocat care ne spune ca procesul nostru a fost respins si am pierdut irevocabil si fara dpret de apel,dar inca nu stie ce motive a invocat judecatorul si ca asteptam sa iasa deciziala la tribunal.Mi-a spus de asemea ca numai am ce face decat sa fac un recurs impotriva judecatorului,si urmatoarea mutare ar fi C.E.D.O,dar din cate am inteles vorbim despre o perioada de timp de solutionare intre 1 si 3 ani,este inutil sa va mai spun ce au insemnat toate acestea pentru noi,si in mod special pentru tatal meu.Va rog sa ma ajutati cu experienta Dvs,cu cateva sfaturi sau idei,daca este nevoie pot venii la orice cabinet pentru consultanta juridica,sper ca am fost destul de explicit daca mai este nevoie sa ofer ceva detalii va rog sa le cereti,Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:39, 22 Octombrie 2011
Nu putem sa ne implicam intr-o speta unde este angajat alt avocat. Discutati cu el. Ati avut incredere incat sa il angajati, aveti incredere ca va va spune ce s-a intamplat.
Probabil ca a atacat doar capatul de cerere privind daunele, noi de unde sa stim? asteptati motivarea hotararii.
E adevarat, nu mai exista alta cale de atac, decat cele extraordinare, daca va incadrati in conditiile legale si de stricta interpretare.
In rest, CEDO.
Nu se poate rejudeca o cauza in fond pentru ca a fost scris gresit numele judecatorului in hotarare. Se face doar o cerere de indreptare a erorii materiale.
Probabil ati pierdut irevocabil in recurs.
Alimanescu George a scris:

Nu se poate rejudeca o cauza in fond pentru ca a fost scris gresit numele judecatorului in hotarare. Se face doar o cerere de indreptare a erorii materiale.
Probabil ati pierdut irevocabil in recurs.
Nu cred ca fost cu retinere, cred ca dosarul va fi trimis spre rejudecare la aceeasi instanta, dar pana nu iese decizia nu se poate spune nimic si oricum trebuie sa o vada un (alt) avocat. Acum nu cunoastem nici motivele d-lui de recurs, iar daca i-a fost respins pt daune morale nu e nimic grav, nu cunoastem nici motivele Institutiei si daca i-a fost admis.

1. Se pare ca acel avocat mai mult v-a incurcat decat v-a descurcat ...

2. Nu se face recurs impotriva judecatorului , ci se ataca decizia luata de acesta ...

3. Impotriva unei hotarari irevocabile nu mai puteti exercita decta o cale extraordinara de atac - contestatie in anulare sau revizuire . Aceste cai se exercita pentru motivele si in termenele expres prevazute de lege.

4. La CEDO nu va puteti adresa decat daca vi s-a incalcat un drept fundamental prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
In situatia data, avem de-a face cu gresita intelegere a explicatiilor avocatului de catre client.
Am verificat dosarul tatalui utilizatorului pe portalul instantelor (numarul de dosar mi l-a comunicat utilizatorul prin mesaj privat) si am descoperit ca situatia la fond este cea prezentata : a fost admisa actiuea partial, fiind respinsa cererea de despagubiri morale. Ulterior pronuntarii hotararii, apare si o incheiere de respingere a unei cereri de indreptare a erorii materiale (probabil referitoare la numele judecatorului).
In recurs solutia suna asa : Respinge recursul declarat de reclamantul ......... (tatal utilizatorului), ca nefondat. Admite recursul declarat de ........... (angajatorul). Modifică în parte sentinţa atacată, în sensul că respinge în tot acţiunea. Irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecarea unui aspect moral definitiv si irevocabil justice123 justice123 Instanta a dat hotararea definitiv, si la recurs nu am trimis nimic fiindca nu doresc casarea si rejudecarea pentru darea unei noi hotarari suplimentare, ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa contestatie in anulare natyca natyca Buna ziua Va rog un sfat cu privire la modul in care se va rejudeca dosarul dupa admiterea contestatiei in anulare... Contestatia in anulare a fost admisa ... (vezi toată discuția)