avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentantul unui handicapat fizic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentantul unui handicapat fizic

buna,

- unchiul meu e handicapat fizic (are ambele maini amputate de la antebrat)
Cum poate sa-si vanda lucuinta daca el nu poate sa semneze contractul de vanzare-cumparare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:35, 22 Octombrie 2011
dar tutorele nu se numeste doar pentru minori?
grio_p a scris:

unchiul meu ...are ambele maini amputate de la antebrat
Cum poate sa-si vanda lucuinta daca el nu poate sa semneze?

am fost la primarie si ne-a ... timis la judecatorie, judecatoria la notar, notarul iar la judecatorie... nu mai inteleg nimic!

Va cred! Unchiului dvs. ii lipsesc doar mainile, dar altora se pare ca le lipseste capul!

1. Primaria nu zice rau, pentru ca tutela si curatela se instituie de instanta de tutela (noul cod civil)

2. Banuiesc ca de la "judecatorie la notar" nu v-a trimis un judecator prin HOTARAREA pe care a pronuntat-o, ci vreo doamna binevoitoare iesita pe hol la o tigara.

3. Legea notarilor publici 36/1995 republicata, articolul 66

Art. 66. - "Incheierea care constata autentificarea unui inscris va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, pe langa datele prevăzute la art. 50, si urmatoarele mentiuni:
a) constatarea ca s-a luat consimtamantul partilor;
b) constatarea ca inscrisul a fost semnat in faţa notarului de toti cei tinuţi sa-l semneze.
Menţiunea notarului public ca una dintre părţi nu a putut semna ţine loc de semnătură pentru aceasta;"

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinera tutelei si curatelei pentr-o persoana adulta,alienata mintal(dementa mixa-alzheimer,gradul 1 de hadicaptor). paul101 paul101 Am inteles ca primul (si obligatoriu ?) pas este formularea unei cereri,catre Judecatoria de care apartine bolnavul, de punere a acesteia sub interdictie ... (vezi toată discuția)
Obținere curatelă pentru o persoană în vârstă de 84 de ani. cum poate fi protejată de o eventuală intenție de păcălire? mcnc mcnc Buna ziua, Sunt nepoata dupa frate, nu stau in aceeasi localitate cu unchiul. El are 84 de ani, cu sotia decedata si fara copii. Momentan sta la un centru ... (vezi toată discuția)
Vanzarea prin curator/tutore cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Am o mica nedumerire. As dori sa stiu daca este valabila vanzarea unui bun imobil de catre un curator, care intamplator sau nu este si parintele ... (vezi toată discuția)