avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura \"Denunt Calomnios\" -nu inteleg
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura "Denunt Calomnios" -nu inteleg

Buna ziua,

Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant .
Avocatul parti adverse m-a avertizat cu "Denunt Calomnios"
M-am interesat si sint tare nelamurit ; astfel:
-un om , fara cunostinte vaste juridice , este convins de o situatie si o face cunoscuta la politie .
-politia face analiza , ancheta , cere documente , etc si face incatrarea de penal .
-in etapele urmatoare , cazul este solutionat cu NUP, ca asa decid forurile respective
-dupa ce se da un verdict final de NUP , partea reclamata are dreptul de formulare a reclamatiei de "denunt calomnios" , eventual cerere daune morale.

Ar trebui sa nu reclamam niciodata nimic ? Sa ne temem si de umbra noastra ?
In definitiv problema este la organul primar de cercetare si nu la reclamant .
Eu inteleg ca exista multe reclamatii nefondate , dar este obligatia celor ce cerceteaza daca incadreaza sau nu in categoria penala .
Exista si situatii cind daca nu reclami , esti socotit portas la fapta , deci esti silit sa o faci cunoscuta .
Poate ma puteti lamuri cu ceva amanunte.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:37, 15 Noiembrie 2011
Intotdeauna cand este vorba de o fapta prevazuta de Codul Penal, exista un aspect subiectiv interpretabil : trebuie stabilit care a fost intentia faptuitorului.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unei denuntari calomnioase lenast lenast Buna ziua, Conform Art. 259 Cod Penal, denuntarea calomnioasa inseamna: ,,Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la ... (vezi toată discuția)
Sup nutzzu nutzzu Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)