avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce nu face politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce nu face politia

Am probleme cu un vecin, m-a lovit si am depus o plingere la sectia de politie.
Am fost in audienta impreuna cu martorul meu la comandantul sectiei pentru ca e o poveste care se repeta si in trecut el a primit NUP. I-am spus ca doresc o inteventie a politistului de proximitate pina la solutionarea plingerii penale, individul e extrem de agresiv si ma tem sa ies din casa. Comandatul a spus da, se face si proximistul se face ca ploua, a venit doar sa-i dea citatie sa-l audieze pe golan. A spus ca el nu are ce sa faca si ca doar procurorul poate emite un ordin de restrictie. Eu nu mai stiu ce sa cred si ce sa fac. Va spun doar ca aceasta sectie de politie a favorizat mereu golanii fara ocupatie si cu multi bani din complexul in care locuiesc, si pe acesta cu care am eu probleme. Au ajuns sa influenteze martorii si sa le dicteze ce sa scrie!

Politia nu a putut decit sa ma sfatuiasca sa renunt la orice plingere pentru ca oricum golanul nu pateste nimic!!!!#-o Si nu e primul de la aceasta sectie care spune asta. Nu stiu de ce se mai deranjeaza sa mearga la munca daca tot nu vor sa faca nimic si ne expun pe toti la atitea pericole. Tot ii trag cu vidul de legislatie, nun cred ca e chiar asa, exista legi dar nu vor sa le aplice.

Intrebarea mea este: ce poate face proximistul in cazul meu si in ce conditii se obtine ordinul de restrictie de la cine l-o emite?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 17:41, 1 Noiembrie 2011
politia de proximitate nu e de ordine publica.ei au atributii de mediere si de stingere a conflictului pe cale amiabila.adica,sunt o mamaliga.

daca sunteti fricos,rabdati pana solutioneaza politia.si dupa aia ce?credeti ca o sa va lase in pace?ca prins ca sunteti fricos,si o s ava terorizeze mult si bine.
De unde ati dedus ca sunt fricos???? Va rog sa raminem la subiect care nu e nici pe departe legat de capacitatile mele de a-i da in cap sau a proceda cum face el, de a-l infrunta.
Spune-mi dumneata de cite ori ai iesit la bataie cind ai vazut (si nu se poate sa nu fi vazut) un astfel de golan agresind un om serios? De cite ori ai acceptat sa fii martor sau sa te expui? E usor de comentat pe forumuri si romanii sunt primii la comentarii fara acoperire in fapte. Chiar nu sunt deloc fricos, dovada ca nu abandonez, multi romani ar lasa capul in jos si ar tacea milc in fata unui astfel de golan.
am lucrat si intr-un domeniu in care aveam zilnic de aface cu astfel de oameni,care dadea palme la fricosi.

dumneaovoastra ati zis ca va temeti sa iesiti din casa.asta nu e frica?
la intrebarea pentru care ati deschis topicul,v-am raspuns.

avand in vedere faptul ca nimeni nu se implica,ramane ca dumneavoastra sa rezolvati probleama.fara frica....

certificatul medico legal e singura arma de atac juridica.....(plus martor)

din ce ati scris nu a reiesit ca ati depus certificat medico legal,

(trebuie timbru si alte formalitati)

lipsa certificatului medico legal ,cred, este motivul pentru care lipseste argumentul juridic principal si autoritatile nu vad acest argument plauzibil.

(ati fost insotit de avocat la politie si la parchet? ) ideal faceti plangerea la procurorul general al romaniei, deoarece baietii sunt pusi pe musamalizat si ascuns probe, daca trimiteti ca omul de rand la politie sau procuratura.
---

avand in vedere ca pana o sa faca puscarie o sa mai dureze niste ani....poate...

poate va interesati cum e cu autoapararea, cu sprayul lacrimogen, cum si cand trebuie sa il folsoiti in legatura cu sprayul lacrimogen... deja trebuie sa fiti expert in codul civil...etc etc.... puneti un avocat sa va invete cum sa va autoaparati practic, sa va explice cat de departe puteti merge.... sa va explice cum este atunci cand alta pesoana ridica MANA inscopul de a da....si dvs va feriti si martorul vede asta, astea sunt subtilitati juridice foarte importante !! si sunt mai puternice decat orice spray paralizant. (tocmai faptul ca nu l-ati atins cu NIMIC) (asta e in interesul dvs, al corectitudinii)
(si sa nu uitati sa dea chitanta si contract)
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Da, asa este, parca politia si parchetul se fac ca nu vad. Am depus la primul dosar fotografii din care se vede cum ridica pumnul care e la 2mm de fata mea si au spus ca nu se vede nimic... Acum ca am facut plingerea la sectia de politie mai pot face la procurorul general?
Zilele astea ma duc sa iau certificatul de la medico legal, doctorita a numarat la constatare 11 echimoze pe spatele meu. Nu am fost cu avocata la politie ci cu martorul pe care nu l-au audiat cind am depus plingerea desi e din provincie si nu se stie cind mai vine in Bucuresti. Credeti ca avocata poate schimba cursul lucrurilor? Daca ramine in impresia si mila parchetului, sigur o sa primeasca si de data asta NUP. Incercau sa ma convinga politia ca tot degeaba fac plingere ca el n-o sa pateasca nimic... ca legile sunt proaste. Nu zic de ei ca nu vor sa le aplice, asa cum sunt ele.
Multumesc macovei2000, sunt niste sfaturi foarte utile. Am aplaudat.
Uitam sa va intreb: nu mai am incredere in niciunii, cum sa le dau certificatul medico legal ca sa nu se faca ca l-au pierdut in favoarea golanului?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
Costica33, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice - sesizare impotriva politistilor Costica33 Costica33 De doi ani un vecin care sta cu chirie ma deranjeaza cu muzica tare, la orice ore, ziua, noaptea. Am sunat de multe ori la 112 si la sectia de politie, au ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva politiei Dana Marin Dana Marin Din cauza politiei care nu-si face datoria am ajuns sa trebuiasca sa ma mut din locuinta mea. Politistul de proximitate care ar trebui sa rezolve in faza ... (vezi toată discuția)