avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SENTINTA CIVILA PARTAJ BUNURI COMUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SENTINTA CIVILA PARTAJ BUNURI COMUNE

Am avut un proces de partaj bunuri comune care s-a solutionat si am primit sentinta civila cam tarziu dupa 3 luni , am primit sentinta in care scrie recurs in termen de 15 zile. Paratul caruia i s-a dat si lui o proprietate din cele doua pur si simplu nu doreste sa inteleaga ca el in cealallta proprietate nu mai are dreptul sa intre sa imi faca ce imi face in prezent: am lasat niste oameni acolo sa aiba grija de casa deoarece eu stau in alta localitate iar el s-a dus peste ei si nu singur afirmand sus si tare ca e si casa lui. A depus un recurs dar cu mult inainte de a veni aceasta sentinta acasa si l-a depus fara motivare , este obligat sa plateasca catre stat suma de 2325 lei conform sentintei nu i-a platit , nu a platit nici taxa de recurs nimic . Intrebarea mea este: aceasta sentinta nu imi da nici o exclusivitate asupra imobilului?pana la hotararea irevocabila el este liber sa intre in casa care mi-a fost atribuita in posesie si proprietate asa dupa bunul lui plac. Sunt dispoerata pt ca daca imi pleaca oamenii de acolo el vrea sa intre sa devasteze totul sa ia tot ce mai este in casa sobe geamuri usi etc. Am cerut ajutorul autoritatilor deorece in urma cu ceva timp m-a si batut acolo a batut o usa in cuie si doua geamuri am facut plangere dar vad ca inca nu l-a tras nimeni la raspundere.Cu ce lege il pot potoli unde sa ma mai duc?
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 14:36, 22 Octombrie 2011
Teoretic, recursul ar putea fi anulat ca netimbrat sau...daca recurentul va timbra cererea, pana la primul termen de judecata, va putea fi declarat nul, daca nu a fost motivat in termen-dupa caz (a se vedea disp.art.306 c.proc.civ.).

Daca ati formulat plangere penala pentru distrugere/violenta in familie, urmeaza ca faptuitorul sa fie cercetat cu privire la aceste fapte.

Solicitati evacuarea fostului coproprietar din imobil sau-dupa caz...formulati si o alta plangere pentru "tulburare de posesie"...

cermak gruianu a scris:

Teoretic, recursul ar putea fi anulat ca netimbrat sau...daca recurentul va timbra cererea, pana la primul termen de judecata, va putea fi declarat nul, daca nu a fost motivat in termen-dupa caz (a se vedea disp.art.306 c.proc.civ.).

Daca ati formulat plangere penala pentru distrugere/violenta in familie, urmeaza ca faptuitorul sa fie cercetat cu privire la aceste fapte.

Solicitati evacuarea fostului coproprietar din imobil sau-dupa caz...formulati si o alta plangere pentru "tulburare de posesie"...

Multumesc pentru raspuns unde trebuie sa solicit evacuarea lui? aceasta sentinta civila care momentan nu este irevocabila pot sa ma folosesc de ea?

Nu cunosc continutul hotararii...este greu de spus...daca nu ati avut capat de cerere pentru evacuarea coproprietarului din imobilul atribuit- pe cale de consecinta (ca urmare a atribuirii imobilului in natura catre dvs.).

Paradoxal, desi iarna nu se fac evacuari... puteti incerca sa formulati o ordonanta presedintiala, pentru evacuarea fostului sot, pentru imposibilitate de convietuire (loviri, vatamari corporale/distrugere bunuri, etc.) eventual cu obligarea acestuia si la daune (sa zicem cominatorii) pentru fiecare zi intarziere in neexecutarea de buna-voie a obligatiei de a face, adica de a evacua imobilul...ce sa zic...apelati la sfatul concret al unui avocat.:)

cermak gruianu a scris:

Nu cunosc continutul hotararii...este greu de spus...daca nu ati avut capat de cerere pentru evacuarea coproprietarului din imobilul atribuit- pe cale de consecinta (ca urmare a atribuirii imobilului in natura catre dvs.).

Paradoxal, desi iarna nu se fac evacuari... puteti incerca sa formulati o ordonanta presedintiala, pentru evacuarea fostului sot, pentru imposibilitate de convietuire (loviri, vatamari corporale/distrugere bunuri, etc.) eventual cu obligarea acestuia si la daune (sa zicem cominatorii) pentru fiecare zi intarziere in neexecutarea de buna-voie a obligatiei de a face, adica de a evacua imobilul...ce sa zic...apelati la sfatul concret al unui avocat.:)

Da o sa fac ordonanta presidentiala pentru punerea sub interdictie pt ca pe ala degeaba ii fac pt evacuare deoarece el intra iar desi si lui instanta i-a atribuit o casa dar o vrea pe asta care e a mea. Si evacuare si punere sub interdictie ca nu e numai el vine impreuna cu tatal lui persoana care chiar nu are nici un drept legal acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune raluca32 raluca32 Revin cu intrebari legate de procesul in care sunt reclamanta de fapt in care am fost reclamanta in dosar partaj bunuri comune, proces care s-a pronuntat in ... (vezi toată discuția)
As putea fi acuzata de ceva grav??? hopeless1 hopeless1 inca una...si ma duc:)) un imobil a fost dat in posesia promitentului-cumparator in 2002 in 2007 cand se puteau face actele finale nu s-a mai intamplat ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Oana Istina Oana Istina am si eu o intrebare. Am o hotarare din anul 1999 data in partaj bunuri comune. In 2009 am cerut executarea silita a hotararii, iar paratul din dosarul de ... (vezi toată discuția)