avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... anexa gopodareasca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

anexa gopodareasca

Am vandut o garsoniera si acuma sunt in cautare sa cumpar o casa batraneasca si un teren. Am gasit un teren cu o anexa construita si un proiect de casa care urmeaza sa fie construita. Intrebarea mea este daca in contractul de vanzare cumparare o sa existe si anexa sau nu se procedeaza asa. Practic notarul a spus ca doar dupa ce se face casa se poate intabula si aparea in acte si anexa. Mi-e teama sa nu vina cineva si sa vrea sa dea jos anexa neavand acte. Nu stiu daca o sa merg pe planul de casa care il are proprietarul dar vreau sa pastrez aceatsa posibilitate odata ce o platesc(ma refer la proiectul de casa care intra in pretul stabilit).
Cum se poate proceda legal sa-mi apara si anexa in actele de vanzare.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
cerul, utilizator
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 21:17, 23 Octombrie 2011
In act nu se poate mentiona anexa pentru ca nu are autorizatie de constructie. Puteti incheia cu vanzatorul un inscris sub semnatura privata pentru cumpararea anexei. Amenda pentru ridicarea unei constructii fara autorizatie se prescrie in termen de 2 ani de la ridicare .
Mai exista o sera, o fosa, utilitatile de la anexa, care sunt un boiler un hidrofor si mie teama sa nu le ia odata ce eliberea locului pentru ca a mai promis ceva la negocieri si apoi a cerut bani pe respectivul obiect. Anexa era prevazuta proiectul casei si deci proprietarul sustine ca are pe anexa aprobari.

Inscrisul sub semnatura privata ce reprezinta si cum se intocmeste? La notar? Ce valoare legala are daca nu e intocmita la notar?

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
cerul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare casa si teren otto2007 otto2007 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa si 500mp de teren. Am facut un antecontract si acum trebuie sa semnez contractual. Este vorba de o constructie noua (2013) ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie Cristina120 Cristina120 Buna seara, Intentionez sa cumpar un teren in afara bucurestiului, pe care este construita o casa batraneasca. La discutia cu vanzatorul am inteles ca o ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista nici un act de construcție? LucianMu LucianMu Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest ... (vezi toată discuția)