avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politisti care refuza sa se legitimeze
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politisti care refuza sa se legitimeze

Buna ziua,

Acum 2 zile, sambata, am fost oprit intr-o localitate de un echipaj de politie care m-a prins cu radarul cu 74km/h (spun ei).
Politistul care m-a oprit a incalcat mai multe reguli:

1. Nu a avut vesta reflectorizanta (era in timpul zilei, nu stiu 100% daca e obligat sa o poarte)
2. Nu a avut chipiu. E obligatoriu sa il poarte.
3. Nu mi-a aratat nicio legitimatie. Doar mi-a spus ca e agentul xxx.
4. Am cerut sa vad filmare. A refuzat pe motiv ca doar in instanta o sa arate. Ok.
5. Am cerut sa imi arata legitimatie de serviciu(putea fi oricine imbracat in haine de politie. Nici masina cu aparat radar nu era de politie, deci pot avea dubii oricat de mari ca nu e un politist adevarat). A refuzat sa imi arate legitimatia pe motiv ca cine sunt eu ? Ca nu sunt organ de control.
6. Am cerut in mod express sa imi prezinte ordin de deplasare in acea zona. A refuzat.
7. Am cerut sa imi arate atestat de operare pe aparatul radar. A refuzat.
8. Am cerut sa imi prezinte documentele prin care doveseste ca aparatul radar este verificat metrologic. Evident, a refuzat.
Toate aceste lucruri le-am trecut in procesul verbal la mentiuni.

9. Pe procesul verbal mi-a scris ca am fost depistat in localitatea Ganeasa(jud. Olt). Nu sunt din zona. Nu am observat numele localitatii cand am intrat. Dupa ce am plecat am vazut ca de fapt eram in alta localitate. Ganeasa a fost urmatoarea localitate. Sunt sigur ca nu aveau voie sa ma opreasca acolo unde m-au oprit. Acest lucru nu l-am scris in procesul verbal, insa in masina aveam 3 martori.

10. Nu mi-au adus la cunostinta ca pot plati amenda pe loc la ei. Am cerut eu sa o platesc.

Sunt destul de sigur ca daca ii dau in judecata castig. Pentru 140 de lei cat am platit nu as vrea sa imi mai pierd timpul prin tribunale insa vreau sa se ia masuri interne impotriva acelor 2 indivizi.

Va rog sa imi spuneti daca gresesc undeva din cele relatate si care e cea mai buna cale de cere cercetarea lor de catre superiori. Eu sunt din Sibiu. Incidentul a avut loc in jud. Olt. Am sunat la 112 si am spus ce s-a inatmplat. Nu stiu insa daca va verifica cineva. Mi-au sugerat sa fac plangere la Inspectoratulde politie al jud. Olt. Ar fi o varianta mai eficienta ?

Multumesc!


Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
mmem, utilizator
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 20:50, 26 Octombrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Da in majoritatea lor acuzatiile dv sunt reale dar politistii din Romania au mari carente de educatie. Faceti contestatie si veti avea sanse mari.
faceti contestatie si veti avea sanse de reusita 0!!! vorbesc din proprie experienta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la retinerea permisului pentru viteza PZoli PZoli Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, Politia mi-a retinut permisul, pentru ca m-au inregistrat cu 122 km/h in localitate. Masina politiei se afla in miscare din ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal ZOMWE ZOMWE Conduceam in spatele unei masini. Am depasit impreuna un tir si in timpul depasirii pentru scurt timp detectorul radar a tiuit puternic. Dupa aproximativ ... (vezi toată discuția)