avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment

Buna ziua,
de curand am calculat ce suma am platit la fond de rulment de cand m-am mutat in apartament (20 ani) si am constatat ca pana acum am platit 2302 lei.
Este normal sa mi se opreasca o suma asa de mare?
Ce pot face sa mi se restituie din suma sau cel putin sa nu mai platesc intertinerea o perioada?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 17:56, 26 Octombrie 2011
Art 24 din HG nr 1588/2007 In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente,asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment

Fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari,majorate cu rata inflatiei
Fondul de rulment nu se restituie decat in situatia in care proprietarul isi schimba domiciliul sau dreptul de proprietate,precum si in situatia in care cheltuielile asociatiei de proprietari scad,conform deciziei comitetului executiv al asociatiei
Si totusi daca cheltuielile lunare de intretinere pe ultimul an au fost de 400 ron, mie de ce mi-a oprit atat de mult?
Nu exista posibilitatea sa mi se scada plata urmatoarelor luni la intretinere din fondul de rulment? Nu am nicio datorie la intretinere, ba chiar am platit in avans 250 ron.
@melnic
Printr-o cerere adresata presedintelui solicitati restituirea sumei reprezentand diferenta dintre fondul de rulment depus de dvs. si fondul de rulment care acopera cheltuielile lunare stabilite la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari. Este o suma retinuta nejustificat de asociatie.
@melnic,
Aveti o exprimare interesanta si derutanta: "am calculat ce suma am platit la fond de rulment..."
Cum ati calculat, aveti chitante separat, asa cum prevede legea pentru sumele achitate la fondul de rulment? Ori aveti vreo metoda de calcul?
La asociatie fondul de rulment este consemnat in "registrul de evidenta a fondului de rulment" care are soldul "la zi". Verificati daca suma pe care ati calculat-o este scrisa ca sold in acest registru.
Apoi, la fel de interesant, intrebati: "Este normal sa mi se opreasca o suma asa de mare?"
Pai cine v-a oprit-o si prin ce mijloace? Vi s-a facut poprire pe venituri sau cum v-au luat acesti bani?
Eu stiu ca, de obicei proprietarii merg la asociatie, vad ce sume au de plata, intreaba ce inseamna acestea si-apoi, daca nu sunt probleme, platesc de buna voie.
Dimensionarea fondului se poate face din initiativa conducerii asociatiei si/sau la cererea proprieatrului, asa cum s-a precizat mai sus.
Sigur ca solicitand diminuarea fondului de rulment, cererea se analizeaza si, daca este real ceea ce spuneti aici, o sa vi se restituie diferenta ce depaseste intretinerea pe o luna, cea mai scumpa din an. Modul de restituire poate fi in numerar pe baza de dispozitie de plata sau prin compensare cu cotele de intretinere si de reparatii curente si pe lunile urmatoare.
Nu cred ca este cazul sa judecati oamenii fara sa-i cunoasteti...
Pe chitanta de intretinere este specificata suma care reprezinta fondul de rulment si reparatii(separate).Pana acum nu m-a interesat suma care mi se opreste, erau alte vremuri si aveam incredere in administrator.Administratorul a dat bir cu fugitii si nimeni nu ne poate spune ce suma are fiecare apartament la fondul de rulment.Nu sunt singurul in aceasta situatie, suntem un bloc intreg.Noul administrator ne-a comunicat ca nu are acte decat pe ultimii 5 ani, restul nu mai exista si nu are cum sa ne spuna ce suma avem fiecare apartament la fondul de rulment.Eu unul mi-am calculat din chitantele detiunute de mine ca si altii din bloc si asa am constatat ca avem sume foarte mari retinute.
Nu exista niciun registru de evidenta a fondului de rulment si pana acum 2 luni toti banii erau tinuti in casa la vechiul administrator.
Daca se pun intrebari pe acest forum nu cred ca persoana care le adreseaza trebuie luata in ras, sunt atatia oameni care nu vor decat sa fure...daca am fi specializati toti in detoate am fi GENII.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Chitanta aparent originala neinregistrata - arhiva incompleta liviu2014 liviu2014 Buna ziua si bine v-am gasit. Pana acum am gasit mai intotdeauna raspunsuri pentru problemele pe care le-am avut de rezolvat la asociatia unde activez, aici ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)
Fond rulment krysy krysy buna seara ! este normal ca sa se ceara fond rulment in fiecare luna ? eu stiu ca fondul de rulment reprezinta suma dintr`o luna mai plina din an ..cand ... (vezi toată discuția)