avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reparatie necorespunzatoare in service
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reparatie necorespunzatoare in service

In urma unui accident am avut avariata partea dreapta fata a masinii-aripa, bara, ... iar la rulare se auzea un zgomot foarte puternic( cealalta masina a intrat perpendicular pe masina chiar in roata)
Am deschis dosar de dauna pe casco. am dus masina intr-un service recomandat de asigurator iar dupa ce am luat-o a constat ca zgomotul s-a ameliorat insa el inca exista. Cei de la service mi-au inlocuit un pivot, dupa spusele lor. Insa masina nu a fost reparata corespunzator.
Ce e de facut ?

Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 14:41, 25 Octombrie 2011
Reveniti la service pentru remedierea si acestui defect. Daca nu rezolvati apelati la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.
Daca detineti documente legale emise de service,solicitati la unitatea autorizata verificare tehnica
Functie de concluzii,puteti reveni la service sau puteti formula plangere la OPC,eventual la comisariatul garzii financiare
Este o problema intre dv si service si o puteti rezolva prin OPC.
"..........iar la rulare se auzea un zgomot foarte puternic................."
Service-ul a inlocuit doar piesele care se aflau pe procesul-verbal de constatare emis de soc. de asigurari. Mai mult ca sigur ca pivotul a fost trecut pe procesul-verbal de constatare dar alt element avariat in accident ( de ex. rulmentul, fuzeta etc.) sa nu fi fost trecut in PV. De obicei insp. de daune nu acorda la inlocuire elemente care se uzeaza in timpul rulajului masinii. Daca la intrarea in service a masinii s-a facut o fisa de directie ( pt. inlocuirea pivotului ar fi fost necesara - daca pivotul nu era cumva spart din accident si atunci nu era cazul) solicitati-o. Dupa ce ati luat masina din service, faceti o alta fisa de directie la alt service si din aceasta fisa se vede ceace mai trebuia inlocuit.
Cu aceasta a doua fisa va duceti la daune si le aratati ca reparatia nu este completa si solicitati redeschiderea dosarului de daune.
Mai mult ca sigur ca service-ul a constatat si a cerut inlocuirea piesei avariate dar insp. de daune nu a fost de acord.
In cazul in care va duceti la OPC si reclamati, service-ul se va apara cu procesul-verbal de constatare emis de soc. de asigurari si va arata ca a inlocuit piesele asa cum solicitat inspectorul de daune.
Bafta.
Bdorin a scris:

In cazul in care va duceti la OPC si reclamati, service-ul se va apara cu procesul-verbal de constatare emis de soc. de asigurari si va arata ca a inlocuit piesele asa cum solicitat inspectorul de daune.
Bafta.

Nu e chiar asa.

Pivotul a fost schimbat in urma reconstatarii facute la service. Cei de la asigurari nu aveau cum sa-l treaca la prima constatare pentru ca ei nu sunt mecanici. Se trec doar componentele vizibile.

Datoria service-ului este sa repare masina. Binenteles, incepand cu piesele trecute pe documentul primit de la asigurator, dar e de datoria lui ca sa remedieze avariile suferite in accident. Sau cel putin sa faca reconstatarea si sa semnaleze asiguratorului acele piese avariate. Din punctul meu de vedere asiguratorul nu are nici o vina. Service-ul nu si-a indeplinit sarcina.

Daca merg la alt service si fac un deviz de reparatie, in cat timp pot redeschide dosarul de dauna?

Alte discuții în legătură

Dauna rca ContSters308077 ContSters308077 Buna ziua, Am avut un eveniment rutier , persoana vinovata fiind asigurat la o anumita firma de asigurarea. Masina mea avariata este un vw golf af. 2006 . ... (vezi toată discuția)
Neaprobare plata reparatie misu_flo misu_flo Buna, Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)