avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de locatiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de locatiune

Buna ziua.

Am inchiriat 3 masini pe baza unui contract de locatiune. La sfarsitul perioadei mi s-a emis o factura cu o suma x. Ce inregistrez in registrul mijloacelor fixe?
Care este perioada de amortizare pentru valoarea inregistrata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:31, 26 Octombrie 2011
Sunteti chiriasul, nu locatorul am inteles eu bine?
Chirias pe durata contractului, dar dupa emiterea facturii finale sunt proprietar. Intrebarea era daca inregistrez valoarea de pe factura si in cat timp se amortizeaza?
Cheltuielile efectuate in legatura cu imobilizarile corporale utilizate in baza unui contract de inchiriere se evidentiaza in contabilitatea societatii Dvs. Aceste cheltuieli se inregistreaza in perioada in care au fost efectuate atunci cand aceste cheltuieli au ca scop asigurarea utilizarii continue a imobilizarilor corporale.Asadar, in contabilitate, investitiile efectuate la imobilizarile corporale inchiriate se inregistreaza in functie de beneficiile economice aferente, similar cheltuielilor efectuate in legatura cu imobilizarile corporale proprii.
Obtinerea de beneficii se poate realiza fie direct prin cresterea veniturilor, fie indirect prin reducerea cheltuielilor de intretinere si functionare.
Investitiile efectuate la imobilizarile corporale luate cu chirie se supun amortizarii, pe durata contractului de inchiriere. Aceste cheltuieli de modernizare sunt recuperate din punct de vedere fiscal, prin deducerea amortizarii lor, daca sunt utilizate in scopul realizarii de venituri impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontarea cheltuielilor aferente unei spatiu in inchiriat cameliaemil cameliaemil Buna ziua Am urmatoarea situatie. O societate comerciala are ca obiect de activitate inchirierea spatiilor comerciale. Spatiile comerciale pe care le ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli amenajare vasile2009 vasile2009 Cum se inregistreaza cheltuielile efectuate cu amenajarea sediului de catre o firma cu contract de comodat? proprietarul este persoana fizica. S-a ... (vezi toată discuția)
Investitie sau cheltuieli reparatii? tincuta30 tincuta30 O societate a inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu pentru a desfasura activitate de alimentatie publica - restaurant. Spatiul inchirat era cu finisajele ... (vezi toată discuția)