avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cesiune creanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cesiune creanta

Buna ziua!
Am colaborat cu o firma care a intrat in insolventa si am o suma destul de mare de recuperat.Intre timp i-am dus marfa pe alta firma in care debitorul nu apare ca administrator,iar acesta i-mi dadea la fiecare livrare de marfa bani din vechea datorie,dar pe firma noua.Ideea e ca acum apar in contabilitate cu o datorie catre firma noua.Vrem sa facem o cesiune de creanta astfel incat acesti bani sa apara ca plata din partea firmei aflate in insolventa.
Intrebarea e daca se poate acest lucru si in ce fel?
Cel mai recent răspuns: misu76 , utilizator 13:46, 25 Octombrie 2011
se p[oate face un contract de cesiune de creanta.. e legal.. in asa fel firma noua va fi datoare catre firma in insolventa si nu firma dvs
Da,dar in acest fel firma aflata in insolventa ,nu se scade cu debitul achitat catre noi (prin cealalta firma)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante intre doua firme cu acelasi administrator: as ... codrean_a codrean_a Cesiune creante intre doua firme cu acelasi administrator: As dori sa stiu daca este legal ca un administrator de firma care nu si-a mai putut onora ... (vezi toată discuția)
Ultimul trend-insolventa! pingasz pingasz Am si eu o firma, firma merge binisor .Cum ii moda la noi si eu dau marfa la termen, ma bucur ca imi reusesc sa-mi vand marfa!.Zilele trec, lunile trec, si ... (vezi toată discuția)