avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... greseala facuta de un angajat al bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

greseala facuta de un angajat al bancii

Buna ziua. Am si eu un card de cumparaturi si luna trecuta am fost sa platesc minimul de plata adica 120 ron dar angajata mi-a facut chitanta cu 1200 ron. In acea zi fara sa stiu de greseala facuta de angajata am fost si am facut o interogare de sold dupa care am facut o plata cu cardul. Dupa 2 zile am vrut sa mai fac o plata cu cardul si am aflat ca am fonduri insuficiente, am sunat la call center-ul bancii unde mi s-a spus ca sa facut o stornare de sold dar eu nici macar nu am fost anuntat. Am asteptat sa-mi vina instintarea de plata si am avut marea surpriza sa vad ca am un minim de plata foarte mare adica tot ce cheltuisem si mi s-a spus ca trebuie sa platesc acea suma deoarece am depasit limita de credit. Cum pot depasi o limita de credit daca aceasta este o limita?
Si are voie o functionara sa retraga o suma de bani dintr-un cont fara sa anunte titularul?
Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: cristiciobanu , utilizator 15:55, 15 Noiembrie 2011
Faceti o sesizare la banca respectiva. Mergeti in audienta la director.
Va multumesc
Nu sunteti foarte clar in exprimare.In primul rand daca dvs ati depus 120 lei suma minima de plata iar functionara bancii a listat chitanta de 1200 lei, si nu v-a cerut diferenta in momentul platii, inseamna ca respectiva casiera a iesit cu minus in casa cu 1080 lei, bani pe care trebuia ori sa-i acopere ea, ori sa va cheme la sediul bancii, cu chitanta, sa va aduca la cunostinta eroarea ( daca dvs nu ati observat-o), si impreuna cu directorul sucursalei bancare sa gaseasca o solutie pt repararea greselii ( sa anuleze chitanta si sa emita una corecta)Nu exista stornare de sold se storneaza o suma atat.Mergeti in audieta la directorul sucursalei, cereti un extras de cont cu toate operatiile facute cel putin pe ultimile luni ,analizati-le cu cineva competent si totodata faceti o plangere la OPC.
Intradevar casiera a iesit in minus cu acea suma dar nu a avut macar bunul simt sa ma anunte de aceasta greseala pe care a facut-o si ca sa se spele mai repede pe maini mi-a luat aceasta diferenta din cont, ea spune ca a facut o stornare de cont. Se poate face asa ceva fara sa fie anuntat titularul?
Nu este corect ce a facut casiera dar va repet mergeti la banca si solicitati un extras de cont pe ultima perioada , sau chiar de la obtinerea cardului.In extrasul de cont se vad toate tranzactiile operate in contul dvs.Cu alte cuvinte extrasul de cont este dovada abuzului facut de casiera.V-am sfatuit sa luati extrasul de cont pe perioada mai mare, existand posibilitatea sa descoperiti si alte nereguli in contul dvs.

Succes !

Alte discuții în legătură

Transfer sume intre fonduri Mihaela_32 Mihaela_32 Anul trecut sa incasat fondul de reparatii fara a se specifica pe chitanta ce reprezinta, contabilul de pe vremea aceea la trecut la fondul intretineri, ... (vezi toată discuția)
Tap ispasitor Vasi_Alecs Vasi_Alecs Buna, As dori sa va supun atentiei urmatoarea speta: am lucrat in banca ,pe functia de casier,si am fost obligat de catre directorul sucursalei sa execut ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila yoko49 yoko49 Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai ... (vezi toată discuția)