Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in data de 06.05.2011 am nascut un baietel iar din data de 17.06.2011 am intrat in concediul pentru cresterea copilului.Problema mea este faptul ca pe lunile aprilie, mai si iunie(respectiv pana in 17)nu mi-am primit salariile nici in momentul de fata.Mentionez ca societatea la care am fost angajata este in insolventa din luna aceasta(octombrie).Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa-mi recuperez drepturile salariale deoarece administratorul societatii mi-a spus ca nu-l poate obliga nimeni sa-mi dea banii pentru ca este in insolventa societatea.Vreau sa mentionez ca in perioada pentru care nu am primit banii, am fost in concediul prenatal.
Va multumesc frumos!
Daca este vorba de banii pe certificatele medicale pentru concediul de maternitate (pre si postnatal) va adresati cu o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cea care suporta integral indemnizatia pentru concediul de maternitate.
1. Daca este asa e si mai grav: inseamna ca au facut statele de plata si a luat altcineva banii.
2. Adica angajatorul a primit banii de la CJAS si nu vi i-a dat!? De unde stiti asta? Pentru ca trebuia sa calculeze indemnizatia si sa intocmeasca statul de plata.
3. - Faceti sesizare si la CJAS si la ITM si chira il puteti da in judecata pe angajator la tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Fiind litigiu de munca nu platiti taxe de timbru si timbru judiciar.
Da aveti castig de cauza. Ce nu inteleg,.........de unde sti ca angajatorul a intrat in posesia sumelor de la Casa de sanatate?
In general, angajatorul plateste indemnizatia, dupa care trebuie sa depuna o cerere de recuperare a sumelor respective si Casa de sanatate se ,,grabeste foarte tare'' sa vireze banii cam intre 3 luni si ''n'' ani, daca nu cumva gasesc ei cine stie ce greseli.
C.c.c.si c.prenatal
maryuta
Buna ziua.Am o nelamurire daca puteti sa ma ajutati.Am fost angajata timp 3ani la o societate in sat in luna august 2014 am nascut inainte de naster am luat ... (vezi toată discuția)