avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumulare salariu cu pensia limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumulare salariu cu pensia limita de varsta

daca exista posibilitatea cumularii pensiei la limita de varsta cu salariul unui functionar public in cond in care pensia nu depaseste salariul brut pe economie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 26 Octombrie 2011
Nu

Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici
ART. 98
(1) Raportul de serviciu existent inceteaza de drept
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare
daca esti pensionat nu poti fi si functionar public ,poti cumula pensi cu un salar pe un post contractual
melaniadomnea a scris:

daca exista posibilitatea cumularii pensiei la limita de varsta cu salariul unui functionar public in cond in care pensia nu depaseste salariul brut pe economie


Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International prevede:
Art. 17
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie si salariu intr-o unitate bugetara crysionela crysionela Buna ziua Cum poate fi incadrata o persoana care este pensionata la limita de varsta, la o unitate bugetara? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Angajare pensionar la stat Justitiarul711 Justitiarul711 Un pensionar la limita de varsta din minerit se poate angaja la stat? Mentionez ca are varsta de 48 de ani. (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu mircada mircada Pot cumula pensia cu salariul ca administrator cu contract de mandat intr-un SRL al carui asociat majoritar este primaria.? Sunt pensionat la limita de varsta ... (vezi toată discuția)