avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Scrisoare de avertizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Scrisoare de avertizare

Buna ziua.
Va rog a ma ajuta cu o rezolvare in cazul mai jos precizat.
In 11.2007 am infiintat un SRL care nici pana in prezent nu a avut activitate. In luna februarie am depus la Administratia Financiara de pe Popa Tatu o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate de la infiintare pana in prezent (februarie). De atunci nu am mai depus nimic ,in ideea de a se radia din oficiu acest SRL dupa acei 2 sau 3 ani...
Toate bune si frumoase pana ce in urma cu 2 saptamani am primit o scrisoare de avertizare din partea Fiscului ca trebuie sa depun bilantul contabil caci altfel sunt pasibil de sanctiuni.
Intrebarea mea este ; ce sa fac in situatia asta ? Sa depun acea declaratie din nou sau sa nu o depun si sa merg in continuare pe ideea de radiere din oficiu ? Daca aceasta declaratie nu o voi depune in continuare ,care sunt posibilele sanctiuni ?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 09:45, 27 Septembrie 2008
daca a fost depusa odata declaratie ca nu ati realizat venituri pe anul anterior nu e nevoie sa mai depuneti odata. eu stiu ca se depune o data pe an. Poate dintr-o eroare nu au luat-o in considerare de ati primit acasa. la ORC nu conteaza ca ati depus la finante bilant, daca nu ati depus la ei exista riscul sa fie declansata procedura insolventei.
Nuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!! Acea declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate de la infiintare pana in prezent (februarie 2008) este echivalenta cu bilantul la societatile comerciale care au activitate. Aceasta declaratie se depune de doua ori pe an, adica in februarie pentru sfarsitul anului anterior si in iulie pentru luna iunie a anului curent, ca sa nu mai spun ca trebuie si declaratia 100 in zero. Declaratia ca nu ati avut activitate de la sfarsitul anului fiscal, respectiv, 31.12. 2007, se depune la Registrul comertului si se Publica in M.O, nu costa foarte mult, maxim 15 lei. Vedeti pana la ce data vi se spune sa va duceti la Finante in acea scrisorica, daca nu ati depasit termenul cred ca e ok, insa, daca l-ati depasit e posibil sa primiti o amenda de 100 lei noi.

Dar sa speram ca nu este cazul!!!!
Sper sa ma fac bineanteles de data aceasta :

Eu doresc ca aceasta firma sa nu mai existe ,si pentru asta am fost consiliat de catre un amic ca cea mai ieftina varianta e sa nu mai depun bilanturile deloc, si dupa o perioada de 3 ani ( daca i-mi amintesc eu bine ) aceasta societate se va radia din oficiu. Asta am si incercat sa fac eu numai ca am primit aceasta scrisoare care ma someaza sa depun bilantul. Daca eu ma duc si depun acea declaratie ... si declaratia 100 in 0 si sa public in M.O ,nu inseamna ca i-mi dau cu stangul in dreptul si intarzii procedura de radiere din oficiu ?
depuneti bilanturile pe 0 doar la finante si atat. La ORC nu depuneti nimic ca nu va amendeaza nimeni. Pentru ca sa fie declansata procedura insolventei trebuie sa nu fi depus bilantul la ORC. Radierea se dispune din oficiu la o anumite perioade de timp pentru societatile care nu au depus bilantul la ORC.
Acest ORC despre care vorbesti este acela de la Piata Muncii ? SRL-ul fiind in sectorul 6 banuiesc ca bilanturile vor trebui depuse la administratia financiara de pe Popa Tatu , nu ?

Alte discuții în legătură

Firme suspendate homereg homereg Intrebare > ce se intampla cu o SRL la expirarea perioadei de suspendare ???... care nu va avea nici in continuare activitate ??? la ORC ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva Raluca_B Raluca_B Buna Ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. LA nedepunerea declaratie 100 si 300 se declara firma de catre finante inactiva, in acest caz mai am ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate - se mai depun declaratii.. etc? ovidiu.r ovidiu.r pt un SRL fara activitate, se mai depun declaratiile trimestriale si bilanturile? ce pot face ca sa fiu scutit de acestea pana la reluarea activitatii? ... (vezi toată discuția)