avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Scrisoare de avertizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Scrisoare de avertizare

Buna ziua.
Va rog a ma ajuta cu o rezolvare in cazul mai jos precizat.
In 11.2007 am infiintat un SRL care nici pana in prezent nu a avut activitate. In luna februarie am depus la Administratia Financiara de pe Popa Tatu o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate de la infiintare pana in prezent (februarie). De atunci nu am mai depus nimic ,in ideea de a se radia din oficiu acest SRL dupa acei 2 sau 3 ani...
Toate bune si frumoase pana ce in urma cu 2 saptamani am primit o scrisoare de avertizare din partea Fiscului ca trebuie sa depun bilantul contabil caci altfel sunt pasibil de sanctiuni.
Intrebarea mea este ; ce sa fac in situatia asta ? Sa depun acea declaratie din nou sau sa nu o depun si sa merg in continuare pe ideea de radiere din oficiu ? Daca aceasta declaratie nu o voi depune in continuare ,care sunt posibilele sanctiuni ?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 09:45, 27 Septembrie 2008
referitor la locatie...daca as fi din Bucuresti as putea sa iti confirm...dar asa...poate vreun coleg de pe site ne poate confirma locatia.
Banuiesc ca e un raspuns tardiv, dar: nedepunerea bilantului/declaratiei la Finante se poate lasa cu amenda (experienta unor amici care doreau desfiintarea firmei "din oficiu", in 2006). Nedepunerea bilant/declaratie la ORC are parte de o chemare in judecata, prin care esti "amenintat cu lichidarea" daca nu depui situatiile cerute. Abia aici te poti face ca ploua fara sa fii amendat. Ma indoiesc ca regulile de la Finante sunt altele azi. Pt radierea din oficiu mai poti astepta pana la expirarea termenului de preschimbare a codului CAEN (desi, cred ca nu e dat un termen), dar va trebui sa depui declaratia de doua ori pe an, cel putin pana in Martie 2009 - data pana la care codul se poate preschimba gratuit si care ar putea fi data limita de preschimbare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2008
trope_doi, utilizator
mariusrizea a scris:

Acest ORC despre care vorbesti este acela de la Piata Muncii ? SRL-ul fiind in sectorul 6 banuiesc ca bilanturile vor trebui depuse la administratia financiara de pe Popa Tatu , nu ?

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme suspendate homereg homereg Intrebare > ce se intampla cu o SRL la expirarea perioadei de suspendare ???... care nu va avea nici in continuare activitate ??? la ORC ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva Raluca_B Raluca_B Buna Ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. LA nedepunerea declaratie 100 si 300 se declara firma de catre finante inactiva, in acest caz mai am ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate - se mai depun declaratii.. etc? ovidiu.r ovidiu.r pt un SRL fara activitate, se mai depun declaratiile trimestriale si bilanturile? ce pot face ca sa fiu scutit de acestea pana la reluarea activitatii? ... (vezi toată discuția)