avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sume ce pot fi declarate Administratiile Finanatelor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sume ce pot fi declarate Administratiile Finanatelor Publice ca surse de venit din cedarea folosintei bunurilor - inchiriere spatii de locuit

Doresc sa aflu daca exista plafoane minime acceptate de Administratiile Finanatelor Publice pentru inchirierea spatiilor de locuit?
Exemplu: Bunica inchiriaza un apartament nepotului de fiica.
Avand in vedere ca bunica, in fapt, nu primeste nici un fel de chirie, in contract poate fi trecuta o suma simbolica?
Contractul de inchiriere ii este necesar nepotului pentru a putea demonstra ca acolo isi are domiciliul, nefiind acceptate alte documente (Declaratie pe propria raspundere; Imputernicire; Contract de comodat; C.I.; etc.).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters227572 , utilizator 11:00, 30 Octombrie 2011
Buna ziua, se poate , dar la suma declarata va fi calculat impozit pe venit , 16%
de ce nu declara bunica faptul ca il ia in spatiu? este cel mai simplu, i se va elibera nepotului carte de identitate cu acea adresa
daca bunica va face contract de inchiriere chiar cu o suma foarte mica, va trebui sa se deplaseze la administratia financiara, sa completeze formularul cred ca 200 sau pe-aproape, sa plateasca impozit chiar asa mic cum va fi
este mai complicat decit simpla declaratie la ev.populatiei de luare in spatiu
cine nu accepta alte documente?
Inteleg ca are adresa in CI la bunici. Are nevoie sa demonstreze ca acolo locuieste. Ori o adeverinta de la Asociatia de proprietari, ori un contract de comodat, incheiat intre nepot si bunica. Aceste variante sunt cele mai ieftine.
poate da bunica si o declaratie ca nepotule este tolerat in spatiu
Va multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea sa urmareasca si sa raspunda la subiectul deschis de mine.
Asa cum aratam mai devreme nepotul are domiciliul in spatiul bunicii (inscris si in C.I.), dar cei de la Administratia publica nu accepta alt act doveditor in afara Contractului de inchiriere.
Stiu ca este calea cea mai grea: deplasare la AFP pentru inregistrare; documente doveditoare: act proprietate, CI (BI); Declaratia 200; impozit pe asa-zisul venit din chirie, etc., etc., etc.
Stiu ca nu e bine sa contrazici autoritatile competente. Nu ma plang, doar traim aici!
Oare daca, spre exemplu, in contract va fi trecuta o chirie, sa zicem, de 8-10 lei/luna, cei de la AFP nu vor zice (scuzati expresia) PAS si acolo-i usa?

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire persoana luata in spatiu eugen82 eugen82 o persoana -nepot locuieste si are domiciliul inscris in c.i. la o adresa la care proprietarul este bunica bunica nu locuieste acolo, are domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere !!! ginamangra ginamangra Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru incalzire gaby di biasi gaby di biasi buna seara!Am fost constrans sa refac buletinul expirat cu o alta adresa deoarece ambii parinti sunt la munca in strainatae.Cum fac sa beneficiez de reducere ... (vezi toată discuția)