avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sume ce pot fi declarate Administratiile Finanatelor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sume ce pot fi declarate Administratiile Finanatelor Publice ca surse de venit din cedarea folosintei bunurilor - inchiriere spatii de locuit

Doresc sa aflu daca exista plafoane minime acceptate de Administratiile Finanatelor Publice pentru inchirierea spatiilor de locuit?
Exemplu: Bunica inchiriaza un apartament nepotului de fiica.
Avand in vedere ca bunica, in fapt, nu primeste nici un fel de chirie, in contract poate fi trecuta o suma simbolica?
Contractul de inchiriere ii este necesar nepotului pentru a putea demonstra ca acolo isi are domiciliul, nefiind acceptate alte documente (Declaratie pe propria raspundere; Imputernicire; Contract de comodat; C.I.; etc.).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters227572 , utilizator 11:00, 30 Octombrie 2011
Adaug ca cererea se poate completa atat de bunica pentru nepot (persoana indreptatita) in calitate de proprietar al locuintei, cat si de nepot in nume propriu, imputernicit de catre bunica.

In ce priveste discutia de la care s-a pornit, cred ca prevederile Noului Cod Civil care v-ar interesa sunt:
Pretul locatiunii Art. 1.780
(1) Chiria poate consta intr-o suma de bani sau in orice alte bunuri sau prestatii.
(2) Dispozitiile privitoare la stabilirea pretului vanzarii sunt aplicabile, in mod corespunzator, si chiriei.
Pretul fictiv si pretul derizoriu Art. 1.665
(1) Vanzarea este anulabila atunci cand pretul este stabilit fara intentia de a fi platit.
(2) De asemenea, daca prin lege nu se prevede altfel, vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la o vanzare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire persoana luata in spatiu eugen82 eugen82 o persoana -nepot locuieste si are domiciliul inscris in c.i. la o adresa la care proprietarul este bunica bunica nu locuieste acolo, are domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere !!! ginamangra ginamangra Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru incalzire gaby di biasi gaby di biasi buna seara!Am fost constrans sa refac buletinul expirat cu o alta adresa deoarece ambii parinti sunt la munca in strainatae.Cum fac sa beneficiez de reducere ... (vezi toată discuția)