Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un cetatean roman poate candida la alegerile locale daca a fost condamnat definitiv?

Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca o persoana romana poate candida la alegeri locale pentru functii de consilier sau primar daca are condamnari penale definitive .Ex .Condamnat la 6 luni cu suspendare in anul 1986.bineneteles ca are si reabilitare . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:50, 27 Octombrie 2011
Nu vad de ce nu ar putea candida.
poate candita linistit, daca in momentul actual, nu-i sunt interzise drepturile electorale.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi ales ninel777 ninel777 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati ! Am o mare dilema : pina la urma daca o persoana este trimisa in judecata la Inalta Curte , acuzat de marturie ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2012 (consilier local independent) juhasz janos juhasz janos as vrea sa candidez consilier local independent,care sunt procedurile legale,conditiile si actele necesare pt a candita?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)