avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este termenul legal de la savarsirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este termenul legal de la savarsirea contraventiei pana la intocmirea procesului verbal?

Care este termenul legal de la savarsirea contraventiei pana la intocmirea procesului verbal?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:27, 23 Septembrie 2008
abcdeadi a scris:

Art. 14 din Ordonanta nr. 2/2001 prevede:
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Art. 13din Ordonanta nr. 2/2001 prevede:
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Multumesc. Art 13 este. Nu stiu cum de l-am omis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)