avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare si promovare in functie publica de executie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare si promovare in functie publica de executie

Sunt angajata din 2003 intro institutie publica.Am deci 8 ani vechime, cu un an intrerupere pentru concediu de maternitate, am diploma de masterat si din anul acesta ,de medic primar.Sunt incadrata in functie de consilier asistent, gradul2, clasa 39.Ati putea sa-mi spuneti daca e corecta incadrarea .Dupa vechime si studii nu as putea beneficia de o incadrare superioara acesteia?
Cel mai recent răspuns: tamasjolan , utilizator 13:45, 1 Noiembrie 2011
Ce legatura are diploma de masterat sau de medic primar cu incadrarea intr-o functie publica de executie?...
La o vechime de 8 ani de zile, vi se cuvine un spor de vechime de 10%, adica gradatia 2, si teoretica clasa de salarizare 39.
Daca doriti sa promovati, verificati daca indepliniti conditiile prevazute la art. 65 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 - privind Statutul funcţionarilor publici.
Multumesc pentru mesaj.Probabil asa considera si angajatorii, ca nu are nici o legatura.Doar ca in Legea nr.188/1999 exista articolul 70 , aliniatul 2, care spune: Pot parti cipa la concursul prevazut la alin.1 lit.b)"- sistemul de promovare rapida in functia publica-" functionarii publici care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au cel putin 1 an vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b) au obtinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performantelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi;
d) au urmat cel putin o forma de perfectionare profesionala in ultimul an."
Diploma de masterat si de primariat nu reprezinta oare o forma de perfectionare?
Si nu consider ca as beneficia de nu stiu ce promovare rapida, avand in vedere ca am fost promovata ultima data in luna iulie 2008.
Ati intrebat la ANFP in ultimii 4 ani de cate ori au tinut acest examen?... Si cati muritori de rand au beneficiat de el?:)

Ca fapt divers ati citit procedura de promovare rapida? Cat de "hardcore" este, si faptul ca o parte se desfasoara la ANFP si ca trebuie sa obtineti minim 70 de puncte la fiecare proba, printre altele?:)

Cat despre diploma de masterat si primariat ca formare profesionala, nu stiu ce sa zic:

H.G. nr. 1.066/2008 pentru aprobarea normelor privind formarea profesională a funcţionarilor publici

ART. 5
Modalităţile de realizare a formării profesionale a funcţionarilor publici sunt:
a) programe de formare organizate şi desfăşurate de către furnizorii de formare profesională, finalizate cu certificat de participare sau, după caz, diplomă de absolvire;
b) programe de formare organizate şi desfăşurate sau, după caz, aprobate de angajatori în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice;
c) programe de formare organizate şi desfăşurate în cadrul implementării de proiecte cu finanţare externă;
d) alte forme de pregătire profesională prevăzute de lege.
ART. 11
Domeniile prioritare în care se organizează programe de formare pentru funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale de conducere şi execuţie, precum şi funcţii publice specifice asimilate acestora se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Ceea ce vroiam sa observati..., este ca teoretic indepliniti conditiile pentru promovare in grad profesional superior (daca nu aveti vreo sanctiune disciplinara si calificativul bine), examen care se organizeaza de institutia dvs... trebuind sa obtineti minim 50 de puncte si nu trebuie sa tociti legislatia de la promovarea rapida, etc.
Acum, intelegeti diferenta?...
Faptul ca lucrati la o institutie publica nu inseamna ca sunteti si functionar public.
Daca sunteti angajat pe baza de contract individual de munca inseamna ca sunteti personal contractual si atunci raporturile Dvs de munca sunt reglementate de Legea 53/ 2003 - Codul muncii.

Daca a-ti fost numit in fuctia publica printrun act administrativ de numire ( decizie , dispozitie)
raporturile Dvs de serviciu sunt reglementate de Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

In acest caz :
Functionarii publici de executie pot fi promovati in grad profesional daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
Art.65 Legea 188/1999 Statutul functionarilor publici
- sa aiba cel putin 3 ani vechime în gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
- sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba în cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata în conditiile legii.
Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizeaza semestrial de autoritatea sau institutia publica, în limita functiilor publice rezervate promovarii, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
Daca a-ti fost promovat ultima oara in iulie 2008 , inseamna ca in iulie 2011 indepliniti conditiile de vechime pt. a participa la examenul de promovare in grad , daca indepliniti si celalate conditii prevazute de lege.

Nu trebuie sa promovati prin sistemul de promovare rapida.

Nu stiu daca studiile de masterat se considera forma de perfectionare profesionala, eventual daca a-ti absolvit in specialitatea functiei pe care sunteti incadrat .

Momentan in ce functie sunteti incadrat?
adel2009 a scris:
Sunt angajata din 2003 intro institutie publica.Am deci 8 ani vechime, cu un an intrerupere pentru concediu de maternitate, am diploma de masterat si din anul acesta ,de medic primar.Sunt incadrata in functie de consilier asistent, gradul2, clasa 39.Ati putea sa-mi spuneti daca e corecta incadrarea .Dupa vechime si studii nu as putea beneficia de o incadrare superioara acesteia?


tamasjolan a scris:
Faptul ca lucrati la o institutie publica nu inseamna ca sunteti si functionar public.

Ati vazut pe vreo grila functia contractuala de consilier I asistent? :)
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta a functionarilor publici in 2010 functionar 1 functionar 1 solicit raspuns la intrebarea :daca pentru avansarea in treapta 2 si 1 de salarizare in 2010 ,in mod exceptional vechimea poate fi redusa la 1 an de catre ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional nicoleta2007 nicoleta2007 Buna, as dori si eu mai multe informatii despre promovarea in grad profesional. Sunt inspector principal la o primarie de municipiu si am o vechime de aproape ... (vezi toată discuția)