avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rãspuns ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rãspuns ITM

Am lucrat la o firmă din Bucureşti şi în urma demisiei nu mi-am mai recuperat drepturile salariale. Am făcut sesizare la ITM Bucureşti prin e-mail deoarece sunt din Suceava. Am primit răspuns de la ei că nu pot soluţiona astfel de conflicte şi că trebuie să ne adresăm instanţei Întrebarea mea este dacă un asemenea răspuns este normal şi care sunt următorii paşi pe care ar trebiu să-i urmăm pt. a-mi putea recupera banii de la respectiva firmă?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 27 Octombrie 2011
Intr-adevar, conflictele de munca dintre salariati si angajator se solutioneaza de catre instanta de judecata si nu de catre ITM.

ITM-ul nu poate sa-l oblige pe fostul dvs angajator sa va plateasca drepturile salariale restante , ci cel mult doar constata acest lucru ...

Prin urmare, trebuie sa promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului dvs pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati ....in speta, Tribunalul Suceava. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - salariu neplatit Petre1990 Petre1990 Am lucrat LA o firma din craiova iar patronul nu MA platit cum pot proceda si eu ca sami pot recupera bani (vezi toată discuția)
Litigii de munca CosminMorar CosminMorar Buna ziua.Vreau sa dau in judecata firma la care am lucrat pentru ca nu reusesc sa scot banii de la fostul angajator.Am inteles ca pe litigii de munca ar fi ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante salariale liliana1971 liliana1971 cum pot recupera restantele salariale de o firma la care am lucrat si am facut plangere la itm de la care astept un raspuns? (vezi toată discuția)