avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa stiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa stiu

Buna seara.Am o nelamurire si as vrea sa stiu: sotul meu a avut un copil din casatoria anterioara,iar cand acesta a implinit 14 ani, la chemat in fata instantei,sustinand ca el nu e tatal biologic. Tatal biologic la recunoscut pe copil ca fiind al lui. Cum putem afla daca copilului i s-a intocmit alt act de nastere si daca la rubrica tatalui nu mai figureaza sotul meu.Hotararea venita de la tribunal nu are aplicata stampila de definitiv si irevocabil si nu stim ce sa facem. Dorim sa stim acest lucru deoarece noi nu avem copii si am vrea sa stim daca copilul odata ce a renuntat la numele sotului si a fost recunoscut de tatal sau natural mai are vreun drept legal la mostenire. Si cine ar mai avea dreptul in cazul in care s-ar produce decesul sotului/sotiei???
:sorry:
Cel mai recent răspuns: crystarm , utilizator 18:13, 28 Octombrie 2011
Va puteti interesa la Tribunala daca hoatarirea este defitiva si irevocabila, caz in care nu mai trebuie sa faceti alte demersuri, deoarece copilul a pierdut orice legatura de rudenie cu tatal sau si nu il poate mosteni.Daca nu sunt alti descendenti vin la mostenire colaterali, adica fratii si surorile
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Mostenire frate vitreg Mirela09 Mirela09 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca o persoana a decedat si a ramas un imobil mostenire, care sunt cotele parti ce revin ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)