In luna aprilie 2007,am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 28000 lei de la CEC.Am reusit sa achit ratele lunare in anii 2007-2008 iar in 2009 aproximativ 6 rate.In luna decembrie 2009 am cerut ca rata sa-mi fie scazuta pentru ca nu mai lucram.De atunci nu mai achitat decat 2 rate.La momentul contractului nu am pus gaj nimic si nu am bunuri pe numele meu.
In prezent sunt elev la o scoala postliceala si nu am nici un venit.
Ce mi se poate intampla in caz ca nu platesc?
Ba nu,
In situatia in care ratele nu se vor prescrie (este foarte usor conform dispozitiilor Noului Cod Civil sa fie intrerupta prescriptia - aceasta se face printr-o simpla notificare de plata trimisa debitorului), se vor acumula penalitati care vor putea depasi cuantumul sumei imprumutate.
Datoria dvs. va creste din ce in ce mai mult, iar in momentul in care veti achizitiona un bun sau va veti angaja, banca va trece la executarea silita, prin vanzarea la licitatie a bunului sau infiintarea unei popriri asupra salariului.
Veti fi inscris si la Biroul de Credit, astfel ca nu veti mai putea angaja un alt imprumut de la orice alta banca, niciodata.
Girant in dificultate
milana2
Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)