Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost concediat pentru neindeplinirea sarcinilor de servici, sarcini ce constau in mentinerea si diagnosticarea unor retele de calculatoare. Motivul s-a dovedit neintemeiat si decizia luata in pripa. Firma are o situatie legala dubioasa in toate celelalte departamente, motiv pentru care, dupa acest punct culminant nu as mai dori sa lucrez. Mi s-a spus ca se fac demersurile necesare iar de la 1 Oct. voi fi liber.
Probleme:
Am fost obligat sa predau cheile de la locul de munca. Nu pot sa imi desfasor activitatea in presupusa perioada de 15 zile de preaviz. Asta inseamna ca nu-mi indeplinesc indatoririle, deci voi putea fi atacat pe acest motiv.
Nu vreau sa-mi dau demisia, asta putand insemna "acordul partilor". Ma aflu intr-o situatie in care nu voi putea lucra o perioada de timp si as dori sa beneficiez de ajutor de somaj.
Nu am primit salariul de 2 luni si risc sa nu-l mai primesc deloc. Pe cartea de munca am un minim pe economie, in realitate aveam 1500RON
Contractul meu de munca a fost completat si semnat de catre administratorul firmei in locul meu. Situatia a fost de asa natura ca n-am prea putut sa comentez pe vremea aceea.
Ce as putea face ca la 1 Oct. sa-mi primesc salariul pe ultimele doua luni (3000RON, nu doua minime), sa imi recapat cartea de munca si sa imi pot depune actele pentru somaj?
~ final discuție ~