avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare in revisal

Bună ziua !
Aș dori un răspuns la întrebarea: Cum se înregistreayă în REVISAL reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, implicit a salariilor reduse ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 16 Noiembrie 2012
Art. 2 din OUG nr. 4/2010 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010:

Angajatorii au obligatia sa depuna, la inspectoratul teritorial de munca in raza caruia isi au sediul, o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, la momentul constatarii de catre acestia a situatiilor respective.

cu mentiunea ca vechiul art. 52 alin. 1 lit. d) din Codul muncii la care se refera respectivca OUG corespunde acum art. 52 alin.1 lit. c).
Nu se notifica ITM-ul in acele conditii .. numai daca se suspenda c.i.m. in baza art.52 alin.1 lit.c C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru al unui angajat din cauza, probleme financiare firma mireteo mireteo Daca o firma are pb financiare, poate lua decizia de a reduce timpul de lucru al contabilei dela 8 ore la o ora? In baza carui art. din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca rodicris rodicris Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce beneficii are societatea in cazul suspendarii contractului de munca si de ce drepturi este grevat angajatul pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho daca este legal sa am un salariat in luna octombrie cu ore suplimentare iar in luna decembrie il am in somaj tehnic (vezi toată discuția)