Buna ziua. Imi cer scuze daca am postat gresit... nu stiu unde se incadreaza problema mea. Rog moderatorii sa mute acest topic daca nu e locul lui aici.
Pana in ianuarie 2008 am fost doctorand in ASE, anul II. In primul an am fost inscris la forma de invatamant cu taxa. Din al doilea am fost trecut la buget, deoarece media mea a fost a patra.
Acum in septembrie trebuia sa sustin proiectul intermediar de cercetare.
Am descoperit cu stupoare ca am fost exmatriculat in ianuarie pe motiv ca nu am platit taxa.:((
Considerand ca este o greseala birocratica, am pastrat legatura (doar verbal) cu secretariatul unde am fost asigurat ca problema se va rezolva printr-o decizie a senatului academiei prin care se va anula exmatricularea.
Acum dupa doua saptamani, descopar ca secretara de an e un pic descumpanita deoarece seful scolii doctorale i-a replicat ceva de genul: nu e o graba...=D>
La sfarsitul saptamanii se termina perioada evaluarii orale a proiectelor iar eu nu pot fi programat pentru sustinere. Profesorul meu nu vrea sa se bage...ceea ce e naspa rau...daca profu' nu sustine doctorandul...atunci dotorandul e cam terminat.
Acum vreo 8 ani m-am angajat in ASE, am predat 3 ani, am plecat din cauza atmosferei de c... de acolo. Practic lucrurile sunt conduse de oameni de tipul brigadierului de prin anii 60-70. Oameni badarani, abuzivi a caror principala grija este sa-si sape colegii, in special pe cei cu potential. Se hranesc cu durerea provocata prin badaranie studentilor si colegilor tineri, prea mici ca sa se poata apara. Acum dupa 8 ani, trecand pe acolo descopar ca i-au terminat pe toti fostii mei colegi mici lipsiti de spate...Practic se mentin la putere folosind tinerii vreo 2-4 ani, dupa care ii schimba ca pe bateriile uzate. Nu-i lasa pe tineri sa progreseze...le e teama.
Cand m-am inscris la scoala doctorala, m-am uitat sa vad cine face parte din colectiv tocmai ca sa ma asigur ca nu dau de fostii mei colegi, in special de vreo doi in care am toata increderea ca sunt rautaciosi in mod visceral.
Acu' au avut loc schimbari la conducerea scolii doctorale si ... bafta mea... unul din cei doi e seful scolii acum.
In concluzie e posibil sa fie doar o greseala birocratica, sau una provocata intentionat. La sapaturi de genul asta se pricep ei cel mai bine...furat din salariu, ore trecute pe stat altuia dar tinute de un fraier mic..., materiale furate de la cei mici si publicate sub numele profului, etc, etc.
Am pierdut 4000 Ron (anul I), dat afara abuziv, nici macar nu m-au anuntat, timp pierdut, materii grele invatate, absolvit anul I cu una din cele mai mari medii...#-o
Ce-ati face in locul meu ?
Eu personal mi-as dori sa-i dau in judecata, sa-mi dea banii inapoi, eventual ceva despagubiri ca mi-am pierdut vremea si nervii aiurea doi ani, despagubiri morale si cu banii castigati sa m-apuc de-o scoala mai serioasa, ceva MBA eventual.
Nu am la mana nici un fel de acte... comunicarea se face prin intermediul unui site. Totusi banuiesc ca exista decizii ale senatului, cataloage...doar ca eu n-am acces la aceste documente.
Ati lucrat si intr-o institutie de invatamant unde concurenta e de 30 pe loc la admitere? Doar asa se simte diferenta. Viziunea "eronata" nu-mi apartine doar mie ci si unora din acelasi mediu ca mine. E adevarat, nu toti sunt de aceeasi parere, e firesc. Eu ma refer la institutiile in care am lucrat, am termen de comparatie, fosti colegi impartasesc aceasta viziune "eronata" (o aveau inainte sa intru eu in sistem), nu stiu ce e in alte institutii decat din ce mi-au spus altii. Legatura cu angajatorii se pastra si unde lucram eu...pe hartie... la fel ca si cercetarea stiintifica si alte forme fara fond.
PS: eu am invatat ca inainte sa combat o teorie sa o ascult (pe toata) si sa incerc s-o inteleg. Citirea incompleta poate duce la presupuneri si concluzii eronate.
Totusi va dau dreptate in alta privinta: e prea lung mesajul si nu prea e locul lui aici. Daca stiam cat o sa scriu...nu mai scriam.:"> Scuze.
Consider subiectul inchis, dar daca cineva doreste musai sa raspunda... e dreptul lui, mai ales daca a avut rabdarea enorma necesara citirii povestii.
off topic
Eu nu am citit in totalitate toate mesajele interminabile.
Ideea este ca eroarea este indreptata si ca sfat mai reuntati la atitudinea fatalista poate veti atrage si energii pozitive .
Multa lume confunda fatalismul cu realitatea. Energiile pozitive sunt majoritare in viata mea. Datorita acestei atitudini am realizat lucruri pe care altii nu le pot face nici intr-o viata. Daca le zic...probabil o sa confundati norocul cu capacitatea de anticipare folosita in interes propriu. Unii mi-au urmat sfaturile si o duc foarte bine. Altii nu, rationamentul e prea lung pentru ei. Fiecare cu calea lui...
Cand am spus ca n-am avut rabdare sa citesc mesajele tale pana la capat Andrew este tocmai pentru ca din ele razbate fatalitatea si un sentiment de nemultumire profunda, precum si a faptului ca ai sentimentul ca vesnic esti nedreptatit. In jurul tau sunt numai persoane slab pregatite din punct de vedere profesional, care nici nu stiu sa scrie macar corect gramatical, dar au reusit sa obtina titlul de doctor sau sa fie titularizati pe un post de cadru didactic universitar, iar tu care esti super-extra ai fost exmatriculat!
Chiar si din raspunsul pe care mi l-ai dat, referitor la faptul ca, poate, nu am lucrat intr-o institutie de invatamant superior, unde concurenta este de 300 de candidati/loc si nu am de unde sa stiu ce se-ntampla acolo, razbate un aer de superioritate pe care-l afisezi, fara sa cunosti interlocutorul. Nu incerc sa demonstrez ca esti altfel, dar incearca macar sa respecti si opinia celuilalt, fara sa-i trantesti ceva de genul: habar n-ai, nu stii despre ce vorbesc, eu stiu cel mai bine!
Totusi, ma bucur ca ti-ai rezolvat problema, ti-ai invatat lectia de viata si stii ca pentru a-ti atinge scopul si a-ti indeplini visul, trebuie sa faci demersurile necesare si sa nu te lasi in baza altuia sa-ti rezolve problemele, chiar daca aparent asa era normal! BAFTA!
"habar n-ai, nu stii despre ce vorbesc, eu stiu cel mai bine!" - Pur si simplu avem experiente profesionale total diferite.Nici nu mi-a trecut prin minte asa ceva..:(
Chiar si un ipohondru poate fi bolnav !!!. Poate ca sunt fatalist, poate n-am diplomatie, dar asta nu schimba ceea ce-am vazut. Am presupus usor (chestia cu 30/loc) deoarece am gandit fix la fel, cu inversunare si ostilitate chiar, in calitate de student si in primii doi ani ca preparator. Nu acceptam viziunea multor profesori care ne spuneau de diferentele intre studenti. Pana cand am fost pus sa predau la facultati cu admitere mai lejera... am avut un soc sa descopar ca profesorii mei aveau dreptate, si inca foarte mult...Colegii mei mai tineri zambeau intelegator si mi-au spus ca au trecut prin exact aceleasi etape. Chiar crede cineva sincer, ca admiterea aia e apa de ploaie...si ca nu face nici o diferenta? Pana la urma cine-si da aere de superioritate ? Eu sau cei care incearca sa puna semnul egal cu atata usurinta ?
Adica unii se duc, dau admiterea la facultati bune, pica cu brio (eventual ani la rand), fac particulara pe bani si-si spun: a... pai e tot aia... (NU MA REFER LA DVS, nu va cunosc).
Lumea nu e dreapta si nici nu ma astept sa fie, nu asta este esenta mesajului meu, sentimentul de nedreptatit este perfect real pentru ca asta e lumea in care traim. Cine vrea sa aiba profesori ca cei descrisi de mine... have fun!
"Aerul de superioritate" este poate raportat la oameni mediocri care nu stiu sa scrie corect, ciordesc, plagiaza, iau spaga, sar la bataie si se descurca in viata prin minciuni si sapaturi, generand o atmosfera proasta in jurul lor . Daca ma apuc sa povestesc despre ceilialti oameni din viata mea, oameni de calitate, probabil o sa razbata "aerul de inferioritate". Nu mai lucrez in invatamant pentru ca asa am ales eu. Niciodata n-am avut nevoie sa-mi caut un loc de predare, m-au cautat ei pe mine, dar acum am alte lucruri mai importante de facut. Cu invatamantul m-am lamurit.
"In jurul tau sunt numai persoane slab pregatite din punct de vedere profesional"
Fals: Ce-am spus este ca invatamantul decade, si s-a creat un sistem in care cei performanti profesional sunt indepartati sistematic de ceilalti. Acesta este brandul romanesc dominant si reprezinta o adaptare la cerintele pietii. Atat timp cat exista clienti care cauta diplome obtinute usor (studenti mediocri) se vor gasi institutii care sa le ofere (legea cererii si ofertei).
Chiar am scris de fosti colegi mai bine pregatiti ca mine de la care am avut multe de invatat, dpdv profesional. Ce-am invatat este sa fiu mai atent ce oferte de munca aleg,,,unde se intra usor...intra aproape oricine. Unde se intra mai greu, pe baza de concurs, e lumea mai selecta (selectata)...iar asta are efect important asupra atmosferei generale.
"... care nici nu stiu sa scrie macar corect gramatical, dar au reusit sa obtina titlul de doctor sau sa fie titularizati pe un post de cadru didactic universitar, iar tu care esti super-extra ai fost exmatriculat!"
Recunosc, sunt altii mai adaptati decat mine sa supravietuiasca in acel mediu (cel descris de mine, nu bag toate institutiile de invatamant in aceeasi oala). Eu nu sunt adaptat prea bine, la fel cum probabil as fi mai putin priceput decat un maidanez sa supravietuiesc intr-o groapa de gunoi care mai si pute. N-are legatura cu superioritatea ci cu adaptabilitatea, iar in privinta asta imi sunt superiori raportat la mediu. Eu pur si simplu nu pot sa ma cobor sa fac lucrurile alea ca sa-mi creez beneficii prin cultivarea de relatiii si sprijin...a se citi : - trece-l pe X, te rog eu...e baiat bun, iti iese si tie ceva... etc etc.
PS: n-au doctorat, titularizarea a obtinut-o una singura, cea mai slaba, pentru ca nu putea nebuna aia sa-i pice pe toti si pentru ca stia ca va scapa de ea in cel mult trei luni. Doctoratul si-l fac calare pe tren, in provincie, pe unde se ara campul, deoarece in Bucuresti n-au avut curajul sa se bage...isi cam stiu limitele. Vor hartie nu studii, n-au nevoie in mediul ala...
Ii spun "nebuna" deoarece a fost internata la spitalul 9, si normal n-ar trebui sa mai aiba dreptul sa predea. Am aflat de internare cand am auzit o discutie intre ea si o colega mai tanara despre atmosfera din spitalul ala unde amandoua au fost internate. Parca eram intr-un ospiciu de nebuni. S-o auziti cum povestea ca o carau cu patura de pe pat, prin saloane...
Am plecat cat mai am un dram de minte...ca acolo au luat-o multi razna, si cred ca si la mine a inceput sa se simta.
In concluzie: Nu mi-ati inteles modul de gandire...multe simplificari eronate, presupuneri si rastalmaciri... n-au legatura cu ce gandesc eu.