avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna contract munca

Buna seara,

Daca un angajat are mentionat in CIM ca beneficiaza de diurna in suma de X ron pentru deplasari interne si x EURO pentru deplasari externe aceasta trebuie acordata chiar daca ii asiguram cazare, transport, mese? Mentionez ca nu am mai intalnit pana acum aceasta prevedere in contractele de munca.
Daca da, va rog sa imi spuneti si temeiul legal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 30 Octombrie 2011
Nu, daca i se asigura cazare transport si masa nu mai are ce deconta.
da, stiu raspunsul de la contabili/ consultanti fiscal. Dar legal este ce are trecut in contractul de munca din punctul meu de vedere. De aceea daca poate vreun consultant juridic sa ma ajute le-as fi recunoscator.
Multumesc
Nu exista nicio prevedere legala i care sa se spuna ca nu i se mai acorda diurna in astfel de situatiie .. cititi mai bine Hg nr.518/1995 ... Art. 8. - (1) Personalul trimis în străinătate, în condiţiile prezentei hotărâri, beneficiază de 50% din diurna stabilită pentru ţara în care are loc deplasarea, potrivit categoriei în care se încadrează, în cazul în care cheltuielile pentru masă se suportă de către partenerii externi. ....
Multumesc freeelis. probelma mea este ca ar in cIM trecut ca pentru ficare zi de deplasare externa i se acorda diurna de 100 euro. astfel ca n vad cum s mai apica acum hg 518 daca el asa a negociat. din punctul meu de vedere trebuie sa ii paltim 100 euro/zi de deplasare.
Va rog sa imi confirmati.
Multumesc
Intr-adevar, insa trebuie sa tineti cont si de tara in care se face deplasarea ... de exemplu, pentru o delegare in Germania / Franta , diurna maxima deductibila fiscal = 35 EUR x 0,75 x 1,15 x 2,5 = 75,47 EUR / zi.

Ceea ce depaseste aceasta valoare este nedeductibil fiscal ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Diurna externa smarandita67 smarandita67 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este diurna maxima pt deplasare in interes de serviciu din Romania in Spania in cazul in care cazarea este ... (vezi toată discuția)
Diurna euramonel euramonel Buna ziua, Lucrez la o firma germana si acestia doresc sa ma trimita in Germania pentru 6 saptamani la scolarizare. Care este valoarea minima a diurnei pe ... (vezi toată discuția)