avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie, cedare sau cum altfel?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie, cedare sau cum altfel?

Buna ziua!

Avem un apartament de bloc: mama detine jumate, eu si sora mea cite un sfert. Am convenit ca ele sa renunte la partea lor in favoarea mea, iar mama sa ramina cu drept de uzufruct. Ce trebuie sa facem si cum putem iesi cit mai ieftin? Care este denumirea oficiala a procedurii? Mama sustine ca apartamentul valoreaza 28.000 euro.
Multumesc mult pentru ajutor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
aradora2, utilizator
Cel mai recent răspuns: aradora2 , utilizator 16:57, 29 Octombrie 2011
Sora va poate face donatie,iar mama Dvs va poate face vanzare cu pastrarea dreptului de uzufruct viager! Ceea ce trebuie sa știți Dvs este ca nu o puteți da afara din casa pe mama sau sa o internati in vreun azil câtă vreme dansa își păstrează acest drept de uzufruct viager! Dvs veți fi nud proprietar ,iar ea va beneficia de uzul bunului pana la deces,,,,
Succes!
Multumesc mult pentru raspuns. Nici prin gand nu mi-a trecut sa o dau pe mama afara din casa sau la azil, Doamne fereste! Ea zice sa vindem apartamentul si sa luam doua garsoniere.

Inteleg bine, ca, in cazul in care devin proprietar nud, pot vinde apartamentul doar cu consimtamantul ei, dat fiind ca ea are drept de uzufruct viager? Mi se pare corect asa.

Probleme am cu sora mea. Bunica noastra a decedat, mama ne-a cedat noua apartamentul ei de bloc, eu am renuntat la jumatate din apartamentul bunicii in favorea sorei mele, iar ea acum face nazuri cind trebuie sa renunte la sfertul ei din apartamentul mamei. Ca valoare, apartamentul ei si cel al mamei sunt cam la fel, eventual o diferenta de 2.000 euro, dar nu sint sigur.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Sfaturi urgente - caz complicat bobita27 bobita27 Buna ziua! Va cer parerea intr-un caz destul de complicat! Mama are 2 copii. Fratele face act de v-c cu drept de uzufruct pt. mama. Mama depinde de unul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte apartament cu uzufruct Ginulici Ginulici Buna ziua, Mama, proprietara apartamentului in care locuieste, a facut act de vanzare-cumparare cu uzufruct cu mine si sora mea.Trebuie sa plec din tara pe o ... (vezi toată discuția)