avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... retrocedarea taxei de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

retrocedarea taxei de prima inmatriculare

cum obtin retrocedarea taxei de prima inmatriculare?

Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:32, 30 Octombrie 2011
Pasii care trebuie urmati:

1. Plangere la Administratia Financiara de la domiciliu, prin care se cere restituirea taxei. Cererea trebuie insotita de o copie a chitantei care atesta plata taxei auto. Daca n-ati primit raspuns in termen de 45 de zile sau daca acesta este nefavorabil, urmeaza pasul al doilea:

2. Chemarea in judecata a Administratiei Financiaresi a Directiei judetene, la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul tribunalului unde domiciliati.
In cererea de chemare in judecata trebuie sa cereti anularea actelor administrative fiscale emise in momentul achitarii taxei de prima inmatriculare si obligarea Administratiei Finantelor Publice sa va restituie banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto smiley82 smiley82 Buna ziua! Am o mica intrebare privind taxa de poluare: am platit aceasta taxa in noiembrie 2010 si voiam sa stiu si eu daca mai am vreo sansa sa o recuperez? ... (vezi toată discuția)
Am vindut masina.mai pot recupera taxa auto? mirel-d mirel-d in ianuarie 2010 am platit taxa (83 milioane la acea data) la o masina pe care ulterior am vandut-o. Mai pot recupera taxa de poluare? Care sunt pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Imi pot recupera taxa de prima inmatriculare trutaanca trutaanca imi pot recupera taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism inmatriculat in romania la data de 20 noiembrie 2008 daca dau statul in judecata? (vezi toată discuția)