avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident - probleme firma de asigurari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident - probleme firma de asigurari

in data de 13.08.2008 prietenul meu a avut un accident de circulatie (circula pe drum cu sens unic, cu prioritate. din stanga de pe un drum fara prioritate i-a iesit in fata o dubita, iar el a franat, dar nu a apucat sa opreasca, lovindu-l pe cel cu dubita). masina este avariata in fata destul de tare, iar reparatia costa destul de mult. domnul de la firma de asigurari a fost si a constat daunele, dupa aceea a zis ca ei refuza sa suporte reparatia masinii deoarece este veche si costa mult (este un ford mondeo din 1994). a zis ca o sa incadreze masina la daune totale si ca o sa plateasca doar 6500 lei. partea proasta este ca masina era pusa de vanzare pe mai multe site-uri, vroiam sa o vindem sa luam una mai noua. intrebarea mea este daca pot da in judecata firma de asigurari, sau pe tipul cu duba iar el la randul lui sa dea in judecata firma de asigurari?

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:05, 7 Decembrie 2008
Adresati-va in scris societatii de asigurare si comunicati-le, daca nu cunosc, faptul ca sunt obligati sa plateasca despagubirea in termen de 15 zile dupa depunerea ultimului document in dosar (cererea de despagubire). Solicitati sa respecte legea. In caz contrar aveti dreptul la penalitati in valoarea de 0,1% din valoarea datorata pentru fiecare zi de intarziere.
Succes:coffee:
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2008
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
saptamana trecuta marti l-am sunat pe domnul de la unita alba iulia si a zis ca plata se face in termen de o luna de cand se depune ultimul act la dosar, adica cererea de despagubire, dar in momnetul in care l-am sunat era deja trecuta o luna de cand am depus cererea. deci dumneazoastra spuneti sa le comunicam in scris ca a trecut deja luna despre care ziceau ei si ca dorim sa se faca plata + penalitatile la care avem dreptul pentru fiecare zi de intarziere?
va multumesc
Reclamatie la CSA !
gmihaela_21 a scris:

saptamana trecuta marti l-am sunat pe domnul de la unita alba iulia si a zis ca plata se face in termen de o luna de cand se depune ultimul act la dosar, adica cererea de despagubire, dar in momnetul in care l-am sunat era deja trecuta o luna de cand am depus cererea. deci dumneazoastra spuneti sa le comunicam in scris ca a trecut deja luna despre care ziceau ei si ca dorim sa se faca plata + penalitatile la care avem dreptul pentru fiecare zi de intarziere?
va multumesc

Am postat mai inainte ce prevede ordinul CSA privind termenul de plata a desp[gubirii si cuantumul penalitatilor. Cereti in scris sa respecte Ordinul CSA.
Succes
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar rca la bcr mihaitza_unoi mihaitza_unoi Am avut un accident din vina unei persoane asigurata la BCR Asigurari. Reparatia costa 6500 de euro la o Dacia Logan luata de un an de zile pe care am luato cu ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie. ovi2005_cj ovi2005_cj Am avut un accident de circulatie in care am fost lovit din spate si proiectat in vehiculul din fata mea, astfel masina mea a fost avariata si in fata si in ... (vezi toată discuția)
Astra asigurări: bani insuficienți pentru regie proprie klc716 klc716 Bună ziua. Am o problemă legată de un dosar de daună auto deschis la Astra Asigurări. În urmă cu aprox. 4 luni, mașina mea (Ford Focus 2002) a fost ... (vezi toată discuția)