avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegeri consiliul local
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegeri consiliul local

Buna ziua,mi-ati putea explica, va rog, cum se realizeaza alegerile pentru consiliul local?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:30, 30 Octombrie 2011
Adica? Cum se organizează sau cum se alege? Ce vreti mai exact sa faceti?
Cum se alege
Vedeti Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu modificarile si completarile ulterioare,
Cap. IV - Stabilirea şi constatarea rezultatelor.
isabela09 a scris:

Cum se alege


Fiecare cetatean din respectiva localitate/comuna merge in ziua de vot si voteaza. La sfarsitul zile de vot comisia electorala de sectie numara voturile si transmite procesul verbal cu rezultatele la Comisia Electorala Judeteana care centralizeaza rezultatele din toate sectiile de vot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistarea candidatilor la procesul de alegeri iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti daca,candidatii la Consiliul local,ai voie sa asiste la alegeri? Iar daca o persona greseste votul mai are voie sa voteze inca o ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)