avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa vamala, TVA, Taxa de poluare!?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa vamala, TVA, Taxa de poluare!?

In Iulie 2008 am cumparat o masina adusa din Elvetia. Masina a circulat cu numere provizorii apoi am cumparat-o eu. Am platit vama la valoarea din vama a masinii in jur de 4500 lei, am platit TVA in jur de 2500 lei apoi am platit la fisc taxa de poluare in jur de 5000 lei. Daca maine vand masina in afara tarii pot sa-mi solicit banii inapoi pentru cele trei taxe?
Daca o revand in Elvetia sunt mai indreptatit sa/mi recapat banii decat daca o vand in Bulgaria!? Stiu ca intrebarile mele sunt grele dar ma vad nevoit sa fac cu statul cum a facut si acesta cu mine! Au trecut 3 ani si jumatate de cand am cumparat masina!
Stima!
Cel mai recent răspuns: alex9691 , utilizator 09:00, 12 Noiembrie 2011
Se poate recupera numai taxa de poluare urmand toate caile procedurale.
Buna ziua!
Cum credeti dvs ca se poate recupera...deoarece exista aceasta particularitate ...masina este adusa din Elvetia ..ori elvetia nu este memra a UE.....ori Ordonanta 50 din 2008 face cam permanent legatura cu tari membre ale UE....si cu toate ca in materie CEJ s-a pronuntat pe nelegalitatea impunerii acestui tip de taxa de mediu...eu ce pot sa fac...pot sa merg pe discriminare. adica pe ARTICOLUL 26 si 50 din PACTUL INTERNAŢIONAL CU PRIVIRE LA DREPTURILE CIVILE ªI POLITICE* citez:

"Toate persoanele sunt egale în faţa legii şi au, fără discriminare, dreptul la o
ocrotire egală din partea legii. În această privinţă legea trebuie să interzică orice
discriminare şi să garanteze tuturor persoanelor o ocrotire egală şi eficace contra
oricărei discriminări, în special de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau
orice altă opinie, origine naţională sau socială, avere, naştere sau întemeiată pe orice
altă împrejurare".

"Dispoziţiile prezentului Pact se aplică fără nici o limitare sau excepţie tuturor
unităţilor constitutive ale statelor federative."
scuye pentru greseli de ortografie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in derulare recuperare taxa de poluare pt o masina cumparata din elvetia, aceasta tara nefiind membra a ue! alex9691 alex9691 Redeschid acest topic care poate fi de interes ca orice problema juridical cu anumite particulartati, acestea fiind date de faptul ca masina pe care am ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare! alex9691 alex9691 In iunie 2008 am cumparat un autoturism adus din Elvetia de catre un roman, la acel moment nu am stiut ca Elvetia nefacand parte din UE se va achita vama si ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare maia@yahoo.com maia@yahoo.com Am si eu o intrebare daca vrea cineva sa/mi raspunda. Am cumparat si eu 2 masini in 2008, un mercedes si un BMW DIN 2002. Am platit pe fiecare o taxa de ... (vezi toată discuția)