avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor

in primul rand va salut cu respect

sunt casatorit de 8 ani iar in urma casatoriei a rezultat un baietel care la ora actuala are 6 ani.
in urma cu aproximativ un an sotia mea si-a gasit un iubit de care eu am aflat si pe langa faptul ca avea un iubit il mai si intretinea financiar destul de bine.
am incercat sa trec peste asta datorita copilului dar din pacate nu mai pot.....
dupa nenumarate discutii am ajuns la concluzia ca nu mai vreau sa convietuiesc alaturi de ea
stam in casa cu parintii mei care ne-au facut acte intr-o maniera de genul ...contract cu habitatie viagera...ceva de genul dupa moartea lor noi sa fim mostenitorii...de ce au facut asta nu stiu pt ca eu nu mai am frati si nici ea surori ..dar in fine....
ceea ce va rog este sa-mi spuneti cum imi pot tine copilul langa mine??
ce trebuie sa fac pentru a-mi tine copilul langa mine???
prezentand ca si o poveste cele spuse mai sus va rog sa va dati cu parerea si sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez.
d-na avlil.....in primul rand cred ca inainte de a fi avocat sunteti mama si chiar va cred ca v-am atins un pic sentimentele de mama in cazul in care sunteti.
spuneam ca mi se pare absurd in cazul meu pentru ca veniturile mele sunt mult mai consistente ca ale mamei lui.

aici unde locuim avem o casa destul de mare spre deosebire de ea care are doar un ap cu doua camere in care locuiesc parintii ei.
veniturile mele depasesc cu foarte mult veniturile cumulate familiei ei.
conditiile in care creste copilul aici sunt cu mult mai favorabile decat in partea celalta datorita faptului ca aici locuim intr-o casa cu 8 camere si spatiu de joaca 300 m2 amenajat special pentru el. (cabanute, pitici,pista pentru bicicleta,atv...etc). acolo ar creste intr-un spatiu inchis.

intr-un final am uitat sa precizez faptul ca avand amandoi serviciu de cand s-a nascut copilul mama mea a fost cea care l-a crescut si a avut grija de el , noi ajungand seara acasa si plecand a doua zi dimineata .
nu am de gand sa-mi pun mamele in cap pentru ca mamele sunt mame orice s-=ar intampla dar sa nu uitam faptul ca am precizat deja ...... ii ofer oricat timp doreste sa-si petreaca cu copilul ei......il duc la sfarsitul saptamanii si tot eu merg sa-l iau inapoi...in vacante il are oricat vrea.......

fac asta pentru ca imi iubesc copilul si n-am de gand sa-l folosesc ca arma impotriva ei , ceea ce nu cred ca s-ar intampla invers.

Domnule ghiocel,
Daca de fiecare data cand vedeti un raspuns vi se vor activa orgolii nenumarate, ma intreb cat e orgoliu si cat e dragoste aceasta dorinta de a avea copii incredintati...

Astfel, in primul rand nu sunt mama! :)
In al doilea rand, nu vad vreo diferenta in a trata un barbat sau o femeie in dorinta lor de a-si creste copiii; si femeia, dar si barbatul (!) trebuie sa-si argumenteze sustinerile in fata instantei. De aceea, cand unuia sau altuia i se pare absurd un lucru, e nevoie de argumente si dovezi. Simpla parere nu face nici cat o ceapa degerata.
Daca dv. erati doa,mna ghiocel, va intrebam acelasi lucru. Pentru ca ati sustinut un lucru neargumentat.

Argumentul ca eu am cei mai multi bani, nu merge. Nu merge la noi, nu merge la Britney Spears, nu merge in nicio tara civilizata in care drepturile omului trec de bani...
Ca sa aflu acest argument am intrebat de ce, asa incat sa fiu in masura sa va spun daca si instanta ar considera absurd ceea ce vi se pare dv.

Instanta va analiza posibilitatile de crestere a copilului si nu numarul de leagane sau de camere... Astfel, e cam ciudat ca, desi a stat pana acum cu bunicii, acum ambii parinti vor sustine (asa cred) ca au timp sa-l creasca.
In plus, chdstiunea cu "fac mai multi bani" are si un revers, caci cel cu mai multi bani munceste mai mult, iar la incredintare e primordial sa fie crescut de un parinte copilul si nu de banii acestuia.

In plus, daca sotia isi permitea sa-si intretina un iubit (presupun ca nu din banii dv., nu?), ma gandesc totusi ca poate intretine si un copil; decent, ca nu cere nimeni lux.

Poate aceste pareri va vor ajuta sa va conturati opinia in instanta. Sunt curioasa ce anume va sfatuieste avocatul dv.
Cu privire la casa, ati spus ca aveti facute acte ambii, asa incat nu vad cum dv. aveti o casa mai mare si ea nu... Va rog sa clarificati, daca aveti ambii drept de abitatie, e totuna, nui mai conteaza a cui e casa...
Incercati sa va folositi de nevoia de stabilitate a unui copil, de faptul ca desp[artirea dv. nu e necesar sa afecteze mediul cu care copilul e obisnuit ori nivelul sau de trai...
Cam atat vad pana acum in favoarea dv. si va spun sincer, depinde de argumentatie, dar nu tine prea des...

Copil fericit!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
ghiocel a scris:

de cand s-a nascut copilul mama mea a fost cea care l-a crescut si a avut grija de el , noi ajungand seara acasa si plecand a doua zi dimineata .

De fapt, de aici se intelege ca o sa conteze care bunica creste mai bine copilul. Inteleg ca dvs. si sotia ati fost musafiri in viata copilului.
Eu cred ca veti avea sorti de izbanda in legatura cu stabilirea domiciliului minorului in casa parintilor dvs. si va aduc urmatoarele argumente :minorul este destul de mare sa mai necesite o ingrijire exclusiva a mamei , stabilitate pentru el inseamna sa ramana acolo unde a locuit pana acum , este deajuns ca si asa parintii care pentru el formau o unitate , nu o sa mai locuiasca impreuna si ca pe unul din ei o sa-l vada destul de rar ; parinti mai trebuie sa si munceasca si este mai bine sa fie ingrijit , pana vin acestia de la lucru , de bunicii care l-au ingrijit si pana acum decat de un strain .La urma urmei culpa in desfacerea casatoriei este a mamei , Daca ea isi aduce iubitul in casa parintilor ei sau sta cu acesta in alta parte , isi aduce si copilul cu ea in cazul in care instanta sabileste domiciliul acestuia la mama , care este interesul minorului ? sa socializeze cu strainii ?
Vorbiti cu un avocat . Exista cazuri cand instanta a dat spre crestere si ingrijire copilul minor tatalui .
Succes
se pare ca nu s-a inteles destul de bine.....sotia si-a intretinut iubitul cu banii mei d-ra avlil.
detin o firma de transport cu un rulaj de peste 350.000 euro la ora actuala...ma repet....DETIN si nu DETINEM.
biroul firmei de 2 ani il am acasa ...langa copil dupa cum se intelege.
nu am vrut si nu vreau sa supar pe nimeni doar intreband ceva .....care , pentru partile feminine suna destul de deranjant cand spun MI SE PARE ABSURD IN CAZUL MEU.
in ceea ce priveste orgoliul meu ce sa va spun?......poate ca am orgoliu ca orice om dar...in acest caz va asigur ca dragostea pentru copilul meu depaseste cu mult orgoliul si asta pentru faptul ca am crescut fara tata si mai bine ca mine nu stie nimeni cum este.
apropo de drepturile omului......am specificat faptul ca-l poate vedea oricand .....nu se intelege de-aici ca sunt deja peste limita drepturilor omului?
banii nu ne aduc fericirea dar fara ei nu putem sa traim.
am enumerat cateva dintre facilitatile copilului spunand conditiile in care traieste si nicidecum n-am avut intentia sa se inteleaga altceva.

in final vreau sa mentionez ca am vorbit cu un avocat si am sa va spun ce mi s-a spus.
copilul va ramane la d-vstra fara dor si poate!

sa nu uitam ca traim in romania unde totul e posibil...

iar daca d-vstra d-ra avlil doriti sa-i fiti avocat in procesul asta lasati un numar de contact si nu pot decat sa va doresc succes. :) .....cat despre drepturile omului....sa fim seriosi

Alte discuții în legătură

Am vb cu un avocat. gia1983 gia1983 azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)
Ramanere cu copil minor in tara poate fi considerata rapire ? florinmantescu florinmantescu Buna seara, Situatia: parinti casatoriti, copil de 6 ani, locuiesc in Suedia cu permise de rezidenta. Toti trei au cetatenia romana. La un moment dat tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintare custodie minor catre tata Florin111 Florin111 Problema mea este urmatoarea:in urma unui concubinaj cu o fata a rezultat un baiat acum in varsta de 1 an si 8 luni pe care abia acum ma chinui sa-l recunosc ... (vezi toată discuția)